Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Συριζαϊκός «εμφύλιος» στα social για τον Πολάκη, με τσακωμούς και αποχωρήσεις – Το χρονικό της σφοδρής σύγκρουσης

Η ώρα της… κρίσης για τον Παύλο Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης από τη μια και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον στα χαρακώματα και οι άλλοτε σύντροφοι και κολλητοί, έχουν γίνει άσπονδοι εχθροί.


Η κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη ξεκίνησε προ ημερών για την απόφαση να μην μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος στα Χανιά ο εκλεκτός του Κρητικού πολιτικού, Μιχάλης Χαιρετάκης.


Η μετωπική κορυφώθηκε χθες (26.2.2023) μετά την ανάρτηση – χειροβομβίδα που έκανε ο 58χρονος Κρητικός πολιτικός στοχοποιώντας δημοσιογράφους και δικαστικούς και την άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, που δείχνει να τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων, ενώ τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε όλα τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας ανέλαβε ο Γιάννης Ραγκούσης.


Από την άλλη σενάρια, αναφέρουν ότι ορατό είναι το ενδεχόμενο της διαγραφής του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η ώρα της… κρίσης για τον Παύλο Πολάκη θα είναι αύριο (28.2.2023) οπότε και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη σύνθεση. Εκεί όπως λένε οι πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας σχετικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.


Τα σενάρια λένε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει κι αυτή αύριο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου προκειμένου να πάρει απόφαση για το μέλλον του Παύλου Πολάκη.


Οι απαντήσεις του βουλευτή Χανίων


Ο Παύλος Πολάκης απάντησε χθες στο όλο θέμα μέσα από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έκανε δυο αναρτήσεις. Στην μια έκανε σαφή υπαινιγμό στο σήμερα ενθυμούμενος, όπως έγραψε, την περίοδο 2010 – 2014.


«Βόλτα στα Σφακιά σήμερα, στην Ανώπολη με τη Δώρα. Σε τόπους με απεριόριστους ορίζοντες, καθαρό αέρα και λεβέντες ανθρώπους (χωριό της μάνας μου). Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας απ’ αυτά που έγιναν εδώ το 2010 -2014», το μήνυμα του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.


Λίγο μετά ξαναχτύπησε με άλλη ανάρτηση στην οποία ανέφερε:


«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή .


Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο….


Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.


Εκεί θα μιλήσουμε


και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!».


Η επόμενη κίνηση του Πολάκη


Ο Παύλος Πολάκης έχει… πάρει το μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα για την θέση του στο κόμμα και όλα δείχνουν πως ξέρει ότι ενδέχεται να του δείξουν την… πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου.


Μάλιστα σενάρια ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας διέκρινε πίσω από τις κινήσεις του Παύλου Πολάκη τον τελευταίο καιρό την πρόθεση να φτιάξει δική του πλατφόρμα και να έχει δική του ατζέντα μέσα στην προεκλογική περίοδο.


Από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραπέμψει τον Παύλο Πολάκη στα όργανα του κόμματος και ότι πιθανότατα ο βουλευτής Χανίων θα αποτελέσει παρελθόν για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα social media πήραν φωτιά, με πλήθος μελών και ψηφοφόρων του κόμματος να χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα. Πολλές από τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις ήταν πραγματικά σφοδρές, οι εκδηλώσεις έντονης απογοήτευσης ήταν πολλές, ενώ δεν ήταν λίγες οι δημόσιες δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή μη ψήφισής του στις επερχόμενες εκλογές.


Δεν ήταν, επίσης, λίγοι εκείνοι που έφτασαν να αμφισβητήσουν ακόμη τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. 


Οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και προέτρεπαν τους εν λόγω χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μην ξεσπούν δημοσίως για το ζήτημα, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον τις πρώτες ώρες αυτής της θύελλας που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα θύμιζε κυριολεκτικά κλίμα μίνι διάσπασης.


Όλα, φυσικά, θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος για το θέμα. Και όλα αυτά εν μέσω προεκλογικής περιόδου, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Εάν η εσωστρέφεια των τελευταίων ωρών παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και το επόμενο χρονικό διάστημα, τότε η πορεία του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες ενδέχεται να είναι πιο δύσκολη απ’ ότι υπολόγιζε πριν από το διαφαινόμενο διαζύγιο Τσίπρα – Πολάκη. 


Οι αντιδράσεις από στελέχη


Αντιδράσεις υπήρξαν και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις προχθές σε συνέντευξη του είπε ότι εμείς δεν είμαστε ρεβανσιστές και ήρθε ο Πολάκης την επόμενη μέρα να κάνει προγραφές», έλεγαν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Επισημαίνουν μάλιστα ότι η λογική Πολάκη είναι μακριά από αυτούς καθώς στο παρελθόν με την υπόθεση των Πρεσπών είχαν στοχοποιηθει μέσα από αφίσες και φακέλους με σφαίρες.


Οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρουν ακόμα ότι προφανώς ο βουλευτής Χανίων έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στην πολιτική, θεωρώντας ότι πλέον έχει ένα κοινό το οποίο μπορεί να τον στηρίξει.


Η σύγκρουση που «ράγισε το γυαλί»


Ο Παύλος Πολάκης είχε προκαλέσει κατά καιρούς τεράστιους πονοκεφάλους στον Αλέξη Τσίπρα με τις δηλώσεις του και τη στάση του απέναντι σε πολύ κόσμο, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του έδινε κάθε φορά συγχωροχάρτι.


Η υπόθεση Χαιρετάκη όμως, άλλαξε το κλίμα και έδειξε ότι τα σύννεφα που μαζεύτηκαν ήταν μαύρα και το ξέσπασμα της καταιγίδας ήταν κοντά. Και φυσικά η καταιγίδα ξέσπασε και δείχνει να σαρώνει τα πάντα.


Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή (19.02.2023) όταν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση του ανέφερε ότι εάν δεν είναι υποψήφιος ο φίλος και συντοπίτης του Μιχάλης Χαιρετάκης, δεν θα είναι ούτε ο ίδιος, κάνοντας – όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – έναν έμμεσο εκβιασμό..


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο βουλευτής Χανίων από τότε είχε πάρει την απόφαση του να συγκρουστεί με το κόμμα του, αφού αμφισβήτησε στην πράξη την απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερος βουλευτής στον νομό να είναι ο Γιώργος Σταθάκης.


Άλλωστε όπως ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την κίνηση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να προσεγγίσει τους μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως, τον Παύλο Πολάκη.


Η υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαιρετάκη είχε ιδιαίτερη σημασία όμως, για τον Παύλο Πολάκη. Πληροφορίες τον θέλουν να διατηρεί στενή οικογενειακή σχέση με τον Μιχάλη Χαιρετάκη ο οποίος κατάγεται από το Καστέλι.


Ο Παύλος Πολάκης στις εκλογές του 2019 δεν είχε πάει τόσο καλά σε αυτή την περιοχή, όπου ο νεαρός πολιτευτής επηρεάζει περίπου 2.000 ψηφοφόρους καθώς πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια των Χανίων.


Πολλοί λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι μπορεί να υπήρξε άτυπη συμφωνία για δισταυρία ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιάννη Χαιρετάκη έτσι ώστε ο Γιώργος Σταθάκης και μείνει και πάλι εκτός.


Ο Παύλος Πολάκης στις εκλογές του 2019 πήρε την έδρα στα Χανιά με 15.443 ψήφους, με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης να ακολουθεί και να μένει εκτός Βουλής με 11.650 σταυρούς. Ο Μιχάλης Χαιρετάκης είχε καταταγεί τέταρτος λαμβάνοντας 5.148 ψήφους.


Το τηλεφώνημα Τσίπρα – Πολάκη μετά τον «ξεκάθαρο δημόσιο εκβιασμό»


Ο Αλέξης Τσίπρας παρά τον ξεκάθαρο εκβιασμό που έκανε ο Παύλος Πολάκης για την υπόθεση Χαιρετάκη, αποφάσισε να λειτουργήσει ως πυροσβέστης και να μην… καρατομήσει τον 58χρονο Χανιώτη πολιτικό και φίλο του.


Μάλιστα σε μια συβιλλική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε μια φωτογραφία ως χειμερινός κολυμβητής να κάνει το μπάνιο του, ενώ η λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση είχε τον τίτλο: «Μία χειμερινή βουτιά βοηθάει πάντα να παίρνεις καθαρές αποφάσεις…».


Το μήνυμα είχε φυσικά παραλήπτη τον Παύλο Πολάκη.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έκανε ένα τηλεφώνημα στον Παύλο Πολάκη στις 20.2.2023 και να εκτονώθηκε έτσι η κρίση για το θέμα Χαιρετάκη.


Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης έδειξε να ηρεμεί κάπως λέγοντας ότι το όλο ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος.


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι


Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν ηρεμήσει ο Παύλος Πολάκης αποφάσισε να… ξαναπάρει τ΄ όπλο και να κάνει άνω κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κρητικός πολιτικός ξαναχτύπησε και μάλιστα για τα καλά. Στοχοποίησε δημοσιογράφους και δικαστικούς με χθεσινή (26.2.2023) του ανάρτηση και αυτό προκάλεσε τελικά την έκρηξη του ηφαιστείου.


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν του έδωσε και πάλι άφεση αμαρτιών. Τον έβγαλε στον… τάκο και δείχνει να τον οδηγεί στην έξοδο.


Οι αντιδράσεις


Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε φυσικά χθες θύελλα αντιδράσεων κι από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και τον έβαλε στο στόχαστρο.


Η ΝΔ σχολίασε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραπέμψει τον Παύλο Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και να τον καθαιρέσει από Τομεάρχη Διαφάνειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μόνο η διαγραφή του κ. Πολάκη δεν αρκεί. Καταφανώς οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης και κατά δημοσιογράφων είναι η επίσημη γραμμή του κ. Τσίπρα, την οποία ο κ. Πολάκης εκφράζει με πολύ πιο χοντροκομμένο τρόπο. Πραγματική καταδίκη των απόψεων του κ. Πολάκη δεν αποτελεί μόνο η αυτονόητη διαγραφή του, αλλά και η ανοικτή καταγγελία των απόψεων που εξέφρασε. Απαιτούμε εκτός από την διαγραφή του κυρίου Πολάκη, την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Μόνο η διαγραφή του κ. Πολάκη δεν αρκεί».


Στο σημάδι έβαλε τον Παύλο Πολάκη και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του. «Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου. Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν».


Θέση πήρε και το ΚΚΕ, που τόνισε σε ανακοίνωσή του: «Είναι πολύ βολική μία αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα ”κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ».


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σε σχόλιο του, αναφέρει πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Το ίδιο γνωστή ήταν στον κ. Πολάκη και η ενσωμάτωση και παράδοση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ολιγαρχικό σύστημα μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ της 5ης Ιουλίου του 15′. Ας μην κοροϊδεύομαστε», σημειώνει επιπροσθέτως.


Θέση πήρε χθες και η Ένωση Εισαγγελέων που τόνιζε ότι είναι «απαράδεκτη κι επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση της δικαιοσύνης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ στο στόχαστρό της έβαλε και η ΕΣΗΕΑ.


Νέα πυρά σήμερα κατά Πολάκη, από Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Οικονόμου


Επίθεση έκανε σήμερα στον Παύλο Πολάκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι ολόκληρη την ευθύνη για την υπόθεση την έχει ο Αλέξης Τσίπρας, διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «γέννησε αυτό το τέρας».


Είπε επίσης ότι, έστω και καθυστερημένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ορθώς διαγράφει τον βουλευτή Χανίων, αλλά «θα κουραστεί να διαγράψει και τον “πολακισμό” στον ΣΥΡΙΖΑ».


«Θα το λουστεί τώρα», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Όταν είδα την επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, μου ήρθε στο μυαλό το σύνθημα “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συγκρίνοντας τα γραφόμενα του Κρητικού πολιτικού με νοοτροπίες φασιστικού χαρακτήρα.


Για «πολακισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εξέθρεψε ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο σήγερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι εκτός από την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει και την αποπομπή του Νίκου Παππά μετά την καταδίκη του για τις τηλεοπτικές άδειες.


«Η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό. Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη» αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


«Παρότι ο κ. Πολάκης – σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας – απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι.


Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που δημιούργησε οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του πολακισμού: την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση ανθρώπων.


Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον “κρατά” τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται. Θα το μάθουμε, γιατί αργά ή γρήγορα όλα έρχονται στο φως», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

5 σχόλια:

  1. Πείτε κάτι για τον Πάτση που παίρνει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις του κόσμου, για την Νικολάου που ξεκοκάλιασε τα ταμεία, για την ακρίβεια και αφήστε τον Πολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Afti.pou.ta.arpaksan.apo.lista.petsa.ine.kala.papagalakia.ala.o..kozmos.sas.exi.pari.xambari.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που τολμάει και λεει ο Πολακης,αντιπροσωπεύουν το 60% του ελληνικού λαού.Το κομα των Πατσηδων,των Χειμάρων,των Νικολάου,των Λιγναδηδων,των Γεωργιαδηδων,των Ωτακουστων,των απευθείας αναθέσεων και και και...ζητάει και τα ρέστα.Ο δημοκρατικός λαός θα δωσει την απάντηση που πρέπει στις κάλπες,σε όλους αυτούς,που θεωρούσαν και θεωρούν την χώρα ιδιοκτησία τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή διάλυση στον σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365