Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ρύθμιση για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου σε Άθυρα, Ραχώνα και Δυτικό

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη
Με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το ΥΠΑΑΤ δίνει τη δυνατότητα, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΑ, να πραγματοποιηθεί άρση της παρακράτησης του 20% στο όριο των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες των Δημοτικών Κοινοτήτων Αθύρων, Ραχώνας και Δυτικού από την έντονη χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουνίου.

 

Όπως και στην περίπτωση του παγετού της Άνοιξης 2021, το ΥΠΑΑΤ προχωράει σε ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα για αποζημίωση των εν λόγω ζημιών στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας.

Συγκεκριμένα η διάταξη αναφέρει: «…….  ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο δύναται να καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α έως το εκατό τοις εκατό (100%) της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε, κατά παρέκκλιση των παρ. 5 και 6 του άρθρου 6 του ν. 3877/2010 και της παρ. 2 του άρθρου 23 της υπ’ αρ. 157502/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης».

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους παραγωγούς της περιοχής, δήλωσε: «Η ρύθμιση για αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για τις έντονες χαλαζοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου σε περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Άθυρα, το Δυτικό και η Ραχώνα του Νομού Πέλλας ήταν μια υπόσχεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά που παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σταθερά δίπλα στο πλευρό των παραγωγών λαμβάνοντας μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους όποτε υπάρχει ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365