Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Φλώρινα: Μαθητές πλήρωσαν 22.000 ευρώ για πενθήμερη εκδρομή και το τουριστικό πρακτορείο τους “κρέμασε”

Πρωτοφανείς καταστάσεις στο Αμύνταιο

Οι μαθητές ΓΕΛ στη Φλώρινα πλήρωσαν το προβλεπόμενο ποσό για την πενταήμερη εκδρομή τους και καταγγέλλουν ότι το τουριστικό γραφείο τους «κρέμασε»…


Πρωτοφανείς καταστάσεις στο Αμύνταιο στη Φλώρινα με την εκδρομή των 50 περίπου μαθητών της Γ’ Λυκείου του τοπικού ΓΕΛ, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, τουριστικό γραφείο της πόλης τους «κρέμασε» και πλέον, φαίνεται πως δύσκολα θα πραγματοποιηθεί η πενταήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη.


Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, το εν λόγω γραφείο εισέπραξε ήδη το ποσό των 22.000 ευρώ από τα παιδιά, αλλά επικαλέστηκε αδυναμία εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων! Πλέον, η πενταήμερη εκδρομή των παιδιών είναι στον αέρα, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να κινούνται ήδη νομικά κατά του συγκεκριμένου πρακτορείου της Φλώρινας.


Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Αμυνταίου, η ιδιοκτησία του εν λόγω τουριστικού γραφείου αρνείται να τους επιστρέψει το σύνολο του ποσού, παρά μόνο 6.000 από τα συνολικά 22.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, οι ίδιοι έχουν έρθει σε συμφωνία με άλλο, γνωστό τουριστικό γραφείο της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, έστω και την τελευταία στιγμή, δέχεται να οργανώσει την εκδρομή, αλλά, φυσικά και δικαιολογημένα, ζητά και το ανάλογο χρηματικό ποσό.

2 σχόλια:

  1. Καθόλου πρωτοφανείς καταστάσεις δεν είναι, έχει επαναληφθεί εκατοντάδες φορές σε πολλά σημεία της χώρας, διότι πάρα πολλοί ασυνεπείς πράκτορες αναλαμβάνουν αυτό το έργο δίχως να έχουν την ρευστότητα που απαιτείται. και φυσικά παίζει ρόλο το ήθος ενός επαγγελματία. Επίσης πολλά πρακτορεία χτυπάνε τι ς τιμές στο κόστος για να πάρουν την δουλειά και σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν απλήρωτα ξενοδοχεία, λεωφορεία και όλα τα σχετικά. Θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με τις εκδρομές και την επιλογή πρακτορείου να μην έχουν ως κριτήριο μόνο το οικονομικό κόστος αλλά την συνέπεια και το βιογραφικό του κάθε γραφείου. Οι δε γονείς δεν ασχολούνται με τις εκδρομές των παιδιών τους και σε πολλές περιπτώσεις την απόφαση επιλογής του πρακτορείου την παίρνει ο διευθυντής του σχολείου που πολλές φορές δεν είναι ικανός να αξιολογήσει μία προσφορά , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και υποχρεωμένος να έχει τέτοιες γνώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ,ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365