Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Γιάννης Βαρουφάκης: Μια σύλληψη για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25

Πρόκειται για έναν 17χρονο αντιεξουσιαστή

Σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για την επίθεση στον επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια. Πρόκειται για έναν 17χρονο αντιεξουσιαστή.


Παράλληλα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη ενώ συνολικά στο επεισόδιο έχουν λάβει μέρος 6-7 άτομα, γνωστά στην Πλατεία Εξαρχείων.


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ νωρίτερα ανέφερε τα εξής: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.


Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.


«Μπράβους της νύχτας» τους χαρακτήρισε ο Βαρουφάκης


“Μπράβους της νύχτας” χαρακτήρισε νωρίτερα ο Γιάνης Βαρουφάκης τους ανθρώπους που τον χτύπησαν έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής (10.03.2023), με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με σπασμένη μύτη.


Όπως ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του ανάρτηση στο Twitter, μετά τον ξυλοδαρμό του: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους. Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365