Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Συνεχίζουμε καθημερινά τον καθαρισμό των ρεμάτων» (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Με αμείωτους ρυθμούς η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει τον καθαρισμό των ρεμάτων της επικράτειάς της, προκειμένου να διασφαλισθεί η  ομαλή ροή των υδάτων και να αποφευχθούν επιζήμια πλημμυρικά φαινόμενα.


Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «Καθαρισμός Ρεμάτων Αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας», προϋπολογισμού 500.000€ ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο καθαρισμός ρεμάτων στην περιοχή του Ν. Μυλοτόπου σε μήκος περίπου 2.500 μ. , του Μαυροβουνίου σε μήκος 3.000 μ. και των Σεβαστειανών σε μήκος 800 μέτρων.


Την στιγμή αυτή οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων συνεχίζονται στην περιοχή του Ριζού, σε μήκος περίπου 600 μέτρων.


Το έργο αφορά σε απομάκρυνση των φερτών υλών, που έχουν συγκεντρωθεί στην κοίτη των ρεμάτων, καθώς και της αυτοφυούς βλάστησης, εντός και πλησίον αυτών. Στόχος είναι να επανέλθει η υδραυλική διατομή των ρεμάτων στην πρότερη κατάσταση και να βελτιωθεί η παροχετευτικότητα  των υδάτων, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρών, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές και περιουσίες των πολιτών, των περιοχών αυτών.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν, υπό τις οδηγίες του  Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή, ο οποίος πραγματοποιεί αυτοψίες σε ρέματα, στην περιοχή αρμοδιότητάς του. «Συνεχίζουμε καθημερινά τον καθαρισμό ρεμάτων, σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε αδιαλείπτως όλο το χρόνο, προκειμένου να αποτρέψουμε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Τα ρέματα πρέπει να λειτουργούν ως αποδέκτες και αγωγοί των νερού, να το παροχετεύουν ομαλά και όχι να αποτελούν παράγοντα επισφάλειας για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365