Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Συγκλονίζει ο ειδικός φρουρός από την Αλμωπία που βρισκόταν στο τρένο - «Ένιωθες την θερμοκρασία να ανεβαίνει, φλόγες, καπνό , ουρλιαχτά»

Ο μόνος τρόπος διαφυγής ηταν το παράθυρο

Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από ειδικό φρουρό που υπηρετεί στο Α.Τ. Γλυφάδας και ήταν ένας από τους επιβάτες της φονικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.


“Ονομάζομαι Μάινος Χρήστος Ραφαήλ . Το επάγγελμα μου είναι αστυνομικός και υπηρετώ στο Α.Τ Γλυφάδας με τον βαθμό του Ειδικού Φρουρού . Στις 1 Μαρτίου γυρνούσα με άδεια με τρένο απο την Αθήνα ( σταθμό Λαρίση ) με τελικό προορισμό το πλατύ. Όταν έγινε το δυστύχημα όλα γίναν τόσο γρήγορα , είδα να περνάει όλη η ζωή απο μπροστά μου και είπα αυτό ήταν τελειώσαμε. Ένιωθες την θερμοκρασία να ανεβαίνει πάρα πολύ , φλόγες καπνό , ουρλιαχτά . Μόλις σταμάτησε να σέρνεται το δεύτερο βαγόνι στο οποίο βρισκόμασταν στις θέσεις 101-106 πήρα τα χέρια απο το κεφάλι μου , κοίταξα αν είναι λειτουργικά να άκρα μου και μήπως έχω κάποιο διαμπερές τραύμα που ευτυχώς δεν είχα ούτε εγώ ούτε κάποια απο τις πέντε κοπέλες που ηταν στην καμπίνα μου. Ο μόνος τρόπος διαφυγής ηταν το παράθυρο απο το οποίο και βγήκαμε το οποίο απείχε τουλάχιστον δέκα μέτρα οκτώ μέτρα ύψος οταν μια απο τις κοπέλες πήδηξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει την μέση και τα πλευρά της.


Δεδομενου οτι ηταν ψηλα χωρις να μπορεις να διακρινεις τι έχει κάτω οταν πέσεις βρήκαμε ένα άλλο τρόπο διαφυγεις ο οποίος ηταν να πηδήξουμε σε ένα άλλο βαγονι σε χαμηλότερο επίπεδο και απο εκεί στο έδαφος.


Η μια απο τις 5 κοπέλες είχε έναν γάτο μαζί της ο οποίος πιθανόν ηταν ακόμα μέσα στο τρένο και δεν θυμάμαι να βγήκε μαζί μας αλλά προσπάθησε να τον βρει. Στην συνέχεια απομακρυνθήκαμε απο το σημείο όπου κοιταξα αν έχουν κάποιο σοβαρό τραύμα στο κεφάλι η κάποιο σπάσιμο. Στην πορεία η μια κοπελα χωρίστηκε απο εμάς αλλά την είδα πάνω στο ΕΚΑΒ.


Βοηθησα κατά κύριο λόγο την κοπελα που είχε πέσει πανω απο το βαγονι η οποία περπατούσε με το ζόρι ενώ οι υπόλοιπες 2 ηταν κάπως σε καλύτερη κατάσταση.Αφού ανέβηκαν οι κοπελες πανω στο δρόμο όπου περίμεναν μιας και ήμουν καλά βοήθησα έναν πυροσβέστη και έναν άλλο αστυνομικό να ανεβάσουν κόσμο με το σχοινί. Τέλος ενημέρωσα έναν συνάδελφο που ηταν στο σημείο και βάλαν τις κοπελες στο όχημα. Πήγα στο Α.Τ Τεμπών όπου ήρθε ο πατέρας μου και πήγα προληπτικά στο 424 στην Θεσσαλονίκη.


Με αφορμή αυτό το δυστυχές συμβάν θέλω να σταθώ σε ένα μια αναφορά απο έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος μου είχε πει ότι οι ειδικοί φρουροί είστε πεταμένα 800€ του κράτους και ότι καλύτερα το κράτος να τα έδινε σε εμάς και θα είμασταν ευχαριστημένοι.Θέλω να καταλήξω ότι ο Άνθρωπος φαίνεται απο την συμπεριφορά του και όχι απο τον βαθμό η το επάγγελμα που κάνεις. Τα συλληπητηρια μου στις οικογένειες των αδικοχαμένων”


Πηγή: policenet.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365