Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Όχι, δεν επιτρέπεται να μετακινείς κάδους για να... παρκάρεις: Ποιο είναι το πρόστιμο

Ποιο είναι το πρόστιμο

Τσουχτερό είναι το πρόστιμο για όσους μετακινούν τους κάδους σκουπιδιών, προκειμένου να «δημιουργήσουν» χώρο για να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους.

Μπορεί να φαίνεται μια μικρή... λεπτομέρεια, ωστόσο οι πολίτες δεν επιτρέπεται να μετακινούν τους κάδους ανακύκλωσης ανάλογα με το πού θέλουν να παρκάρουν.


Παρότι αποτελεί μια ιδιαίτερα συνηθισμένη πρακτική στις μεγάλες πόλεις, είναι ταυτόχρονα και μια ξεκάθαρη παράβαση.


Κι αυτό γιατί αλλάζοντας την θέση του κλάδου δεν αποκλείεται η παρεμπόδιση του έργου των συνεργείων καθαριότητας ή ακόμα και η δυσχέρεια της κυκλοφορίας.


Αυτός, άλλωστε, είναι κι ο λόγος που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προβλέψει σε σχετικό νομοσχέδιο τη θεσμοθέτηση ποινών.


Πιο συγκεκριμένα, για την αυθαίρετη μετακίνηση κάδου μηχανικής αποκομιδής και λοιπών μέσων προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων και μικροαπορριμμάτων από τη θέση που έχει υποδειχθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας του οικείου ΟΤΑ Α΄ βαθμού, καθώς και την αυθαίρετη αφαίρεση των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων των κάδων, επιβάλλεται πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.


Την ευθύνη βεβαίωσης της συγκεκριμένης παράβασης, μάλιστα, έχουν οι δημοτικές αρχές οι οποίες οφείλουν να ανταποκρίνονται και σε σχετικές καταγγελίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365