Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ποιος είναι ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής που έγινε viral στο Tik Tok για τα Τέμπη

Ποιος είναι ο 31χρονος αστυνομικός

Viral στο TikTok έγινε ο Βαγγέλης Μπαταρλής, ανήμερα της τεράστιας πορείας διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη - Ποιος είναι ο 31χρονος αστυνομικός που έχει βραβευτεί για την προσφορά του και έχει συνδυάσει το όνομα του με την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία.


Tον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok ο αστυνομικός, Βαγγέλης Μπαταρλής, ανήμερα της τεράστιας πορείας διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο 31χρονος αστυνομικός στο βίντεό του που έχει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές, δήλωσε τη στήριξή του, όσο και των συναδέλφων του, καθώς λέει πως είναι 1000% με όσους διαδηλώνουν για την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ ανέφερε πως η αστυνομία ανέμενε πολύ κόσμο -όπως και έγινε- αφού η συμμετοχή ήταν τεράστια.


«Εμείς, να ξέρετε, είμαστε 1000% μαζί σας, μακάρι και εμείς, σαν ένστολοι, να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, αλλά, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπεται αυτό το πράγμα. Είναι αντισυνταγματικό, δεν επιτρέπεται. Το ότι δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, δεν σημαίνει ότι πάει να πει ότι είμαστε απέναντί σας», είπε χαρακτηριστικά κι έκανε έκκληση για ειρηνική διαδήλωση: «Το να διαδηλώσετε στην πορεία ειρηνικά είναι ότι καλύτερο για εμένα και μπράβο σας που θα το κάνετε και πρέπει να το κάνετε για τα παιδιά που χάθηκαν, γιατί πραγματικά χάθηκαν άδικα. Το να βγείτε έξω, να κάψετε πράγματα ή να δείρετε αστυνομικούς, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ψυχών που χάθηκαν. Μακάρι να πάνε όλα καλά».


Ποιος είναι ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής είναι 31 ετών, έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Στο παρελθόν έχει βραβευτεί για την προσφορά του, ενώ για αρκετά χρόνια βρισκόταν ως φύλακας τα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο. Ο αστυνομικός της Αμεσης Δράσης έχει συνδυάσει το όνομα του με την υπερπροσπάθεια και την αυτοθυσία.


Τον Ιούνιο του 2020 έσωσε μια νεαρή γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στην περιοχή του Αλίμου. «Λάβαμε ένα σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για γυναίκα που βρισκόταν εντός θαλάσσης και καλεί σε βοήθεια. Οι κλήσεις είχαν γίνει από περαστικούς στο 100 αλλά και στο Λιμενικό. Ήταν στα 200 μέτρα. Πήγαμε άμεσα στο σημείο και διακρίναμε πλήθος κόσμου και τη γυναίκα να μη μπορεί να κολυμπήσει. Μπήκα δίχως δεύτερη σκέψη στο νερό. Δίχως να με ενδιαφέρει πόσο μακριά ήταν η κοπέλα παρά μόνο να προλάβω τα χειρότερα. Είχε κακές καιρικές συνθήκες, έφτασα στην κοπέλα που ήταν εμφανώς καταβεβλημένη και με αρκετή δυσκολία την έβγαλα στη στεριά» είχε δηλώσει στο Thrakinet.


Ο Βαγγέλης Μπαταρλής είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Στο παρελθόν υπήρξε ο φύλακας-άγγελος για τρία ανήλικα παιδιά που κακοποιούνταν από τον πατέρα τους.. Ένα 13χρονο κορίτσι του είχε μιλήσει για όσα περνούσαν τα τρία αδέλφια στο σπίτι κι εκείνος της δώρισε ένα κινητό ώστε να τον καλέσει ανά πάσα στιγμή.


@vaggelisbatarlis #policia #police #policeofficer #greece🇬🇷 #fy #fypシ ♬ πρωτότυπος ήχος - BATARLIS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365