Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών: Ενημέρωση για τις εισαγωγικές εξετάσεις

Δελτίο Τύπου
Αγαπητοί γονείς, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών είναι δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τη σχολική χρονιά 2022 - 23 συμπληρώνει 27 χρόνια λειτουργίας. Προσφέρει  σφαιρική παιδεία σε ένα παιδαγωγικά άρτιο και συνεργατικό περιβάλλον, από το οποίο δεν αποφοιτούν μόνο μουσικοί αλλά νέες και νέοι, έτοιμοι να σπουδάσουν σε όλες τις ειδικότητες, όπως αποδεικνύουν οι επιτυχίες των αποφοίτων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα Μουσικά Σχολεία ξεκίνησαν να λειτουργούν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και μέχρι σήμερα υπάρχουν 49 Μ.Σ. σε όλη την Ελλάδα. Κάθε Μ.Σ., λειτουργεί ως ενιαία σχολική μονάδα και χωρίζεται εσωτερικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα και οι Ομάδες Προσανατολισμού, όπως διδάσκονται στα άλλα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της χώρας αλλά γίνονται επιπλέον και μαθήματα μουσικής παιδείας. Οι μαθητές διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και μουσικά όργανα σε ατομικά μαθήματα ως εξής: Ένα όργανο επιλογής (ακορντεόν, βιολί, βιολοντσέλο, κανονάκι, κιθάρα, κλαρίνο, παραδοσιακά και ευρωπαϊκά κρουστά, λύρα πόντου, μπουζούκι, ούτι, πιάνο, σαντούρι, σαξόφωνο, τρομπέτα, φλάουτο κλπ) και δύο υποχρεωτικά: πιάνο, ως όργανο αναφοράς της ευρωπαϊκής μουσικής και ταμπουρά, ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής. 

Κάθε μαθητής συμμετέχει σε Μουσικά Σύνολα και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο του, την ευαισθησία του ενώ παράλληλα αποκτά δεξιότητες, αρχές και αξίες, καθώς εδώ διδάσκεται ο απόλυτος συντονισμός και η συνεργασία, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες, αν θέλετε το παιδί σας να φοιτήσει στο σχολείο μας, πρέπει να μας υποβάλετε αίτηση εγγραφής στο χρονικό διάστημα από 2 μέχρι 31 Μαΐου δια ζώσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. 

Στη συνέχεια, θα υπάρξει μία διαδικασία αξιολόγησης, από επιτροπή καθηγητών μουσικής, στο διάστημα από 15 έως 30 Ιουνίου, σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί εγκαίρως. Οι υποψήφιοι μαθητές εξετάζονται  στις παρακάτω θεματικές ενότητες: α) αίσθηση ρυθμού, β) ακουστική ικανότητα, γ) φωνητική ικανότητα, δ) ικανότητα διάκρισης ηχοχρωμάτων. Προαιρετικά αξιολογούνται και σε Μουσικό Όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό) σε επίπεδο αντίστοιχο της Κατωτέρας Σχολής. Ωστόσο, δεν θεωρείται αναγκαίο προαπαιτούμενο η γνώση της μουσικής. Στα Μουσικά Σχολεία τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται από την αρχή και τα όργανα επίσης διδάσκονται ατομικά, ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Μετά από επιτυχή αξιολόγηση,  οι μαθητές εγγράφονται στην Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας.

Η μεταφορά γίνεται δωρεάν για όλους τους μαθητές μας με αστικό (ΚΤΕΑΛ) είτε με ΚΤΕΛ ή με μισθωμένα λεωφορεία και με ταξί για όσους διαμένουν μακριά ή δεν εξυπηρετούνται με τη δημόσια συγκοινωνία. Το σχολείο λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο και παρέχεται καθημερινά δωρεάν σίτιση.

Αγαπητοί γονείς, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, με την αρμονική καλλιέργεια μουσικής και γενικής παιδείας προσφέρει στους μαθητές μας εφόδια ζωής, δηλαδή σφαιρική παιδεία, ενσυναίσθηση μέσα από την επαφή με την τέχνη, ισχυρή προσωπικότητα, κοινωνικότητα και συνεργατικότητα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία σας και θα χαρούμε να συνεργαστούμε.


Ο Διευθυντής

Βασιλειάδης Περικλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365