Τρίτη 9 Μαΐου 2023

1ο ΠΙΝΟΒΟ TRAIL: Η άρτια και αψεγάδιαστη οργάνωση από το προπαρασκευαστικο στάδιο μέχρι τη λήξη (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο ΠΙΝΟΒΟ TRAIL "ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αλμωπιας.

Στους αγώνες ορεινού τρεξίματος 27 χλμ και 14 χλμ, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Αετοχωριου, συμμετείχαν δεκάδες αθλήτριες και αθλητές διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα.

Η άρτια και αψεγάδιαστη οργάνωση από το προπαρασκευαστικο στάδιο μέχρι τη λήξη, η ποιότητα των διαδρομών και η φυσικη μαγεία που εκπέμπει το Πινοβο πιστοποίηθηκαν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στους αγώνες. 

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στο σύλλογο δρομέων υγείας Αλμωπιας,  τις αθλήτριες και τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες,  τις εθελόντριες και τους εθελοντές και σε όλους όσους συμβάλανε  στην επιτυχία της διοργάνωσης που αφορούσε στο 1ο ΠΙΝΟΒΟ TRAIL "ΜΑΥΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ"!!!

Παραβρεθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αριδαιας κ. Μπατσης και η υπ. βουλευτρια  του Σύριζα κ.Τζακρη Θεοδώρα.

Ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία του συλλόγου "Αγριογιδο Πινοβου" με ενδιαφέρον υλικό, πολύμορφη δράση και χρόνιο αγώνα που είχε σαν αποτέλεσμα 

την πιστοποίηση ύπαρξης του αγριογιδου στο Πινοβο, διαμορφωνοντας νέες προοπτικές προστασίας του ορεινού όγκου του Πινοβου. 

Παρών και ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών- αιμοπεταλιοδοτων και δωρητών μυελού των οστών Αλμωπιας με ενημερωτικό υλικό και αξιόλογη κοινωνική προσφορά.

Οι ήπιες και εναλλακτικές ορεινές δραστηριότητες και η σύνδεση τους με την ανάδειξη και την προστασία της βιοποικιλοτητας των ορεινών όγκων της ανατολικής αλμωπιας, την ιστορική,  θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και την τοπική παραγωγή,  μπορούν να συνεισφέρουν στη συνέχιση της ζωής στην περιοχή.

Το Κέντρο Φιλοξενίας " ο Ορφέας" του συλλόγου Αετοχωριου το "Πινοβο " μετά την αποπερατωση  των εργασιών, που υλοποιούνται από το σύλλογο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακη Πελλας μέσω του Προγραμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με τον ενημερωτικό,  εκπαιδευτικό προσανατολισμό του, αλλά και αυτόν της φιλοξενίας, μπορει να αποτελέσει συμβολή προς την παραπάνω κατεύθυνση.

Τέλος οι ορατές, πλέον, καταστροφικες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή επιβάλλουν να υψωσουμε τοίχος προστασίας από τη λαθροθηρια,  τις παράνομες και ανεξέλεγκτες υλοτομησεις, που έχουν αποφέρει, σύμφωνα με μαρτυρίες,   σοβαρές καταστροφές στους οικοτοπους  του Πινοβου. 

Για το Δ.Σ του συλλόγου 

Βολτσης Σωκράτης. 








1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365