Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Συνεχίζει την λειτουργία της η έκθεση έργων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την λειτουργία της ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ του 1ου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με έργα, κατασκευές και δραστηριότητες των μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑ.Λ & του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Αριδαίας, την 2η και τελευταία ημέρα, 16 Μαΐου 2023, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε και να ξεναγήσουμε, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από το ΓΕΛ Αριδαίας, το 1ο & 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, το 1ο, 2ο &  3ο Δημοτικά Σχολεία Αριδαίας, Ιδιαίτερη χαρά και τιμή νοιώσαμε με την επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας , αλλά και με την παρουσία πολλών γονέων και κηδεμόνων μαθητών και πολιτών, που ξεναγήθηκαν στις δημιουργίες και τα έργα των μαθητών/τριών μας


Την έκθεση τίμησαν με τη παρουσία τους την 2η ημέρα, ο αν. Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρ. Μακεδονίας Κος Μπαχαράκης  Θωμ., οι σύμβουλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κκ Νάτσκος Χρ. , Αγγελίδης Νικ., η σύμβουλος εκπ/σης προσχολικής εκπ/σης κα Βαμβάκη Αν. η Σύμβουλος Μαθηματικών & και Παιδαγωγικής ευθύνης των σχολείων μας κα Γραμματικοπούλου Αρχ.


Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξαν

Ανά τομέα


-ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Με την ειδικότητα Βοηθ. ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ  

που οι κατασκευές, το παιδαγωγικό υλικό, η ίδρυση εικονικής επιχείρησης βρεφονηπιακού σταθμού ,με πλήρη αναπαράσταση σε μακέτα, ενθουσίασαν τους επισκέπτες και ταξίδεψαν την φαντασία.


- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Με την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Με το έξυπνο θερμόμετρο που αλλάζει χρώμα, το φυσικό φωτιστικό, το επιτραπέζιο παιχνίδι, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και δείγματα εσωτερικών εγκαταστάσεων, τράβηξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών


- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

Με τις ειδικότητες

-Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού

-Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

-Τεχνικός Οχημάτων

- Θερμικών εγκαταστάσεων  και τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου


Που είχαν να επιδείξουν, το πειραματικό όχημα, την έξυπνη τροποποίηση κλιματιστικού για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης , το έξυπνο παγκάκι που τροποποιείται η χρήση του για τους καθήμενους ανάλογα με την κατεύθυνση του ήλιου, με την λειτουργία ΜΕΚ , με τομές εξαρτημάτων αυτοκινήτου, φορητό κλιματιστικό αυτοκινήτου, κ.α.πλ.


Μαγνήτισε τα βλέμματα και αύξησε την περιέργεια για περισσότερες πληροφορίες


- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Με την ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής,

που παρουσίασαν την ολογραμματική πυραμίδα ( μια εφαρμογή της εικονικής πραγματικότητας), και το ρομπότ επίλυσης κύβου RUBIC, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και μας έκανε να φανταστούμε το μέλλον με την συνδρομή της τεχνολογίας.


- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Με τις ειδικότητες

Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων


Που είχε να επιδείξει την συμβολή του Τομέα   στην διαμόρφωση του business plan  της εικονικής επιχείρησης του παιδικού σταθμού, σε συνεργασία με τους Βοηθ. Βρεφονηπικομίας και τις καταπληκτικές εργασίες παιδιών στα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα.


- ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Με τις ειδικότητες

-Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

-Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής


Γοήτευσαν με τις ιδιαίτερες κατασκευές της κυκλικής οικονομίας, τις υδροπονικές καλλιέργειες, τις ενυδριοκαλιέργειες, τις έξυπνες λύσεις άρδευσης και βέβαια  με τις παρασκευές τροφίμων φυτικών & ζωικών  και τα καταπληκτικά αποστάγματα και ποτά.

Σημαντικό ενδιαφέρον έδειξαν πολλοί επισκέπτες για το ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ, που υλοποιεί το Εργαστηριακό Κέντρο και συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις.


Η Έκθεση έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της 16ης Μαΐου  σε πανηγυρικό κλίμα με την παρουσία κόσμου και μαθητών /τριών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365