Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Εξοικονομώ 2023: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, οι επίσημες ημερομηνίες για τα 4 νέα προγράμματα του ΥΠΕΝ

Τις ημερομηνίες για τα 4 νέα προγράμματα στα πλαίσια του «Εξοικονομώ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ μέσα στον Μάιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Τις ημερομηνίες για τα 4 νέα προγράμματα στα πλαίσια του «Εξοικονομώ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, η πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ 2023» θα ανοίξει στις 30 Μαΐου.


Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Εξοικονομώ 2023» θα υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επιδότηση θα ανέρχεται από 40% έως και 75% - ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.


ADVERTISING



Το νέο «Εξοικονομώ κατ΄  οίκον», θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς τροποποιήσεις εξαιτίας της ανατίμησης των υλικών, ενώ για την υπαγωγή στο πρόγραμμα θα ισχύει η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων.


Ο Άκης Σκέρτσης ανακοίνωσε ακόμη πως στην ίδια ημερομηνία - 30 Μαΐου - θα ανοίξουν και οι αιτήσει για το Produce e-green, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πράσινη βιομηχανία με αιχμή την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Όσοι συμμετάσχουν θα επιδοτηθούν για το σύνολο της επένδυσης προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, φορτιστές και μπαταρίες, να ανακυκλώνουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, να παράγουν φωτοβολταϊκά πάνελ ή μέρη ανεμογεννήτριας. Στο ίδιο πλάισιο θα επιδοτηθούν και επιχειρήσεις που θα παράγουν προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως αντλίες θερμότητας ή ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες.


Μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου θα ανοίξει και η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου». 


Το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ, ενώ η επιδότηση θα αγγίζει έως και τα 30.000 ευρώ και θα είναι και πάλι κλιμακωτή ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που εντάσσεται ο δικαιούχος.


Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365