Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Αυτό ήταν το αρχικό φινάλε του «Παρά 5»: Πώς και γιατί άλλαξε το σενάριο τελευταία στιγμή

Πώς και γιατί άλλαξε το σενάριο τελευταία στιγμή

Διαφορετικό φινάλε, πιο στενάχωρο, επεφύλασσε ο σεναριογράφος της σειράς Γιώργος Καπουτζίδης για την πολυαγαπημένη σειρά «Παρά 5» μετά από απαίτηση των τηλεθεατών που ήθελαν happy end για τους πρωταγωνιστές.

Πολλές φορές η τεράστια επιτυχία της σειράς, η μεγάλη ταύτιση των χαρακτήρων με το κοινό δημιουργεί μία ξεχωριστή σχέση ανάμεσα στους τηλεθεατές και τους δημιουργούς, με τους πρώτους να νοιώθουν ότι έχουν «ευθύνη» να δουν τη σειρά να συνεχίζεται και να τελειώνει όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «Στο Παρά 5» το οποίο άλλαξε φινάλε από τον Γιώργο Καπουτζίδη γιατί… έτσι ήθελε ο κόσμος όπως αναφέρει το dialymedia.


Το τελευταίο επεισόδιο του «Παρά 5» τελειώνει με την ενότητα του «6 χρόνια μετά». Το πώς δηλαδή εξελίχθηκαν τα πράγματα για τους πρωταγωνιστές μετά τη λύση του μυστηρίου της δολοφονίας της Ελευθερίας Ασλάνογλου. Εκεί μαθαίνουμε για την εγκυμοσύνη και τα παιδιά που έφερε στον κόσμο η Ντάλια, με πατέρα τον Αλέξη, ο οποίος μέχρι το σημείο εκείνο αγνοούσε την ύπαρξή τους, καθώς είχε φύγει στην Αυστραλία!


Και αυτό ακριβώς ήταν το αρχικό φινάλε: Όλα θα τελείωναν καλά με την υπόθεση δολοφονίας, αλλά Ντάλια και Αλέξης δεν θα είχαν happy end. Ούτε θα μαθαίναμε «ανακουφιστικές» πληροφορίες για την εξέλιξη στις ζωές των ηρώων μας. Η πρώτη τελική σκηνή ήταν αυτή με τους 5 ήρωες στη θάλασσα να κολυμπούν και να περνούν ευχάριστες στιγμές.


Όμως τα πράγματα άλλαξαν χάρη στην επιθυμία των τηλεθεατών να υπάρχει ένα «δυνατό» κλείσιμο για όλους. Έτσι, προστέθηκε στο καλύτερο ίσως κομμάτι του τελευταίου επεισοδίου: Αυτό του «6 χρόνια μετά».


Σε αυτό βλέπουμε τους Ντάλια και Αλέξη να επανασυνδέονται και να μεγαλώνουν μαζί τα διδυμάκια του. Μία εξέλιξη χαρούμενη που είχε ζητήσει ο κόσμος και ο σεναριογράφος αναγκάστηκε να τους κάνει το χατίρι καθώς ο ίδιος αρχικά ήθελε το ζευγάρι των ηρώων του να καταλήγουν μακριά ο ένας από τον άλλο.


Παράλληλα βλέπουμε και για την Αγγέλα θετική εξέλιξη στη ζωή της καθώς γίνεται marketing communication executive director στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας της Ντάλιας. Στο ίδιο κομμάτι, μάλιστα, ο διακής πόθος της Θεοπούλας και της γιαγιάς Σόφης γίνεται πραγματικότητα, όταν τις βλέπουμε -ως πνεύματα πια- στο πλευρό της Αμαλίας, να αναλαμβάνουν νέα αποστολή από τον Θεό, που αφορά στην εξιχνίαση μιας δολοφονίας στην… Ίμπιζα, προορισμό που οι λατρεμένες γιαγιάδες της ελληνικής τηλεόρασης είχαν λυσσάξει να επισκεφτούν όσο ζούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365