Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Έγκριση 8.995.391,52€ για την ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

Δελτίο Τύπου

Πολύ σπουδαία χρηματοδότηση κατάφερε να εξασφαλίσει η ΔΕΥΑ Αλμωπίας για καινοτόμες λύσεις διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης. Συγκεκριμένα εντάχθηκε η πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5201814 στον άξονα «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος - προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων».

Η πράξη αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συλλογής πληροφοριών, όπως πίεση, στάθμη, παροχή εποπτικού ελέγχου, διαχείρισης και επεμβάσεως στη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αλμωπίας, με σκοπό την εξοικονόμηση του πόσιμου νερού και τη μείωση των διαρροών.


●Περιλαμβάνεται η προμήθεια και θέση σε λειτουργία συνολικά 149 εγκαταστάσεων Τοπικών Σταθμών Ελέγχου(πίεσης, παροχής, ποιότητας νερού)

●Παρακολούθηση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υφιστάμενων μετρητών και εξειδικευμένων λογισμικών διαχείρισης ενέργειας. 

●Εγκατάσταση οργάνων μέτρησης και ρύθμισης της υδραυλικής λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και των δεξαμενών και πίεσης αγωγών. 

●Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ασύρματου συστήματος αυτόματης τηλεμετρικής καταμέτρησης υδρομετρητών (A.M.R) που απαρτίζεται από 8277 υδρομετρητές.

●Εγκατάσταση ενός Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου (ΚΣΕ) που στοχεύει στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις τοπικές εγκαταστάσεις. 

●Εγκατάσταση ειδικών λογισμικών παρακολούθησης της λειτουργίας και της απόδοσης του δικτύου.

Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός του δικτύου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε έλεγχο δικτύου, εξοικονόμηση ενέργειας και έλεγχο των διαρροών για την συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα των υπηρεσιών παροχής νερού που προσφέρουμε στους πολίτες.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης

και Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλμωπίας 

Κετικίδης Ιωάννης

1 σχόλιο:

  1. λογικά σε 3 μήνες θα γίνει η αποδοχή του έργου.
    Σε 1 χρόνο θα επισημοποιηθεί η αποδοχή της μελέτης τοποθέτησης που είναι κομάτι της υλοποίησης.
    Άρα σε 2 χρόνια θα μπορεί να ξεκινήσει το αρχικό στάδιο του έργου εφ όσον δεν έχουν εμπόδια :1ον στο Δημοτικό συμβούλιο,2ον με πιθανές ενστάσεις 3ον απο τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και απο συμμετέχοντες σε διαγωνισμους...
    Για να είμαστε ρεαλιστές σε 3 χρόνια θα πανηγυρίσουμε την έναρξη του έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365