Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Πότε «ανοίγει» το allazothermosifona.gov.gr για τα 900 ευρώ

Ο σχεδιασμός για τις αιτήσεις πάει πλέον από την επόμενη εβδομάδα
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση και να διεκδικήσουν επιταγή αξίας από 510 ευρώ έως και 905 ευρώ για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα.

Μπορεί η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη να άνοιξε, δεν έχει συμβεί ωστόσο, το ίδιο και για τις αιτήσεις για τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Συγκεκριμένα, παρά τον αρχικό σχεδιασμό η πλατφόρμα για αιτήσεις, allazothermosifona.gov.gr δεν πρόκειται να ανοίξει αυτή την εβδομάδα. Ο σχεδιασμός για τις αιτήσεις πάει πλέον από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση και να διεκδικήσουν επιταγή αξίας από 510 ευρώ έως και 905 ευρώ για την αγορά ηλιακού.

Ποιοι θερμοσίφωνες επιδοτούνται για να αποσυρθούν 

Το πρόγραμμα θα καλύπτει έως και το 60% του κόστους απόκτησης ηλιακού θερμοσίφωνα και οι επιδοτήσεις θα είναι κλιμακωτές με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Προκειμένου όμως να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Μέσα από το πρόγραμμα, σχεδόν 120.000 νοικοκυριά (εφόσον πληρούν τα κριτήρια) θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την επιδότηση για αντικατάσταση του παλιού και ενεργοβόρου θερμοσίφωνά τους με νέο, σύγχρονης τεχνολογίας.

Με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την αλλαγή είτε σε κύρια είτε σε εξοχική κατοικία.

Δικαιούχοι είναι οικιακοί καταναλωτές – ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, έχοντες δωρεάν παραχώρηση.

Η κατάταξη των δικαιούχων γίνεται βάσει κριτηρίων (εισόδημα, παιδιά, ΑΜΕΑ κτλ.)

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται στο www.allazothermosifona.gov.gr.

Για ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας: Επιδότηση 60% (από 612 έως 904 ευρώ ) 
Για ετήσιο εισόδημα από 5.001 έως 10.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας: Επιδότηση 55% (από 561 έως 829 ευρώ) 
Για ετήσιο εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 30.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας: Επιδότηση 50% (από 510 έως 754 ευρώ)

Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:

Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους, το οποίο θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο. 
Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης. 
Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365