Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ανάβει «στοπ» στις ρευματοκλοπές ο ΔΕΔΔΗΕ

Ολοκληρώθηκε το 1ο HEDNO Datathon του ΔΕΔΔΗΕ

«Στοπ» στις ρευματοκλοπές ετοιμάζεται να βάλει ο ΔΕΔΔΗΕ - Θα αξιοποιήσει λύσεις από σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε.


Ολοκληρώθηκε το 1ο HEDNO Datathon του ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την ανάπτυξη αλγοριθμικών μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος (ρευματοκλοπών).


Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων καινοτομίας που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Έρευνας & Καινοτομίας.


Στον τελικό του HEDNO Datathon συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 10 καλύτερων λύσεων (μεταξύ 267 συμμετεχουσών ομάδων, εταιρειών και φυσικών προσώπων) προκειμένου να παρουσιάσουν την λύση τους στην κριτική επιτροπή και να αναδειχθούν οι 3 ομάδες με την επικρατέστερη βαθμολογία.


Οι νικητές του διαγωνισμού HEDNO Datathon (που μοιράστηκαν έπαθλα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ) είναι οι εξής:


1οΒραβείο– AETHON Engineering,

2οΒραβείο– Silentech

3ο Βραβείο – Ομάδα Dataminds


Στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος τόνισε ότι μέσα από το Datathon ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί το όραμά του για εξωστρέφεια, καινοτομία, ψηφιοποίηση και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του.


Το Datathon αποτελεί μόλις την αρχή για αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού της εταιρίας με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης.


Ο κ. Μάνος δεσμεύτηκε επίσης να εξεταστούν και πρακτικά οι λύσεις που προτάθηκαν για την πρόβλεψη και εντοπισμό ρευματοκλοπών από τα νεοσύστατα ειδικά κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365