Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση κατά πολιτικών και στελεχών του ΟΣΕ κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων

Η μήνυση, έχει στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες

Συγγενείς θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κατέθεσαν μήνυση κατά 17 προσώπων και κατά παντός υπευθύνου στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας, με σκοπό να υπάρξει δυνατότητα έρευνας μέχρι και 15 χρόνια πριν το δυστύχημα.


Η μήνυση στρέφεται κατά διοικήσεων του ΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και κατά πολιτικών προσώπων (πρωθυπουργού, πρώην υπουργού Μεταφορών, νυν υπουργού Μεταφορών, υπουργού μεταφορών των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων και κατά των πρώην και νυν προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων του ΟΣΕ).


Η μήνυση, έχει στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες στην παρούσα αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και σε στελέχη των σιδηροδρόμων.


Προ εβδομάδας, ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση με την τραγωδία των Τεμπών, έδωσε εντολή για να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από δύο τεχνικούς υπαλλήλους της ιταλικής εταιρείας Hitachi Rail SpA.


Στο πλαίσιο της εξακρίβωσης των αιτίων που οδήγησαν στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, ο εφέτης ανακριτής ζήτησε τη διενέργεια ψηφιακής αναπαράστασης της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών από πραγματογνώμονα κινηματογραφιστή που θα συνεργαστεί με τους ήδη διορισθέντες πραγματογνώμονες μηχανικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365