Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Μικρή Μαντλίν: Το φράγμα «ξεκλειδώνει» το μυστικό της εξαφάνισης - Ψάχνουν για την ροζ πιτζάμα της

Ψάχνουν για την ροζ πιτζάμα της

Λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν ή ακόμη μία άκαρπη έρευνα στο πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντα λουζ, από όπου είχε εξαφανιστεί το τρίχρονο κορίτσι.


Δεκαέξι χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν από το πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντα λουζ, όπου παραθέριζε με τους γονείς της, οι ερευνητές της μυστήριας υπόθεσης φαίνεται πως βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη λύση της.


Δύο είναι τα «κλειδιά» που ξεκλειδώνουν την υπόθεση εξαφάνισης που από το 2007 συγκλονίζει όλο τον πλανήτη. Όπως αναφέρουν πηγές της Sun, οι Γερμανοί που ηγούνται των ερευνών στο φράγμα Αράδε, έχουν δύο ακλόνητα στοιχεία που δίνουν τη λύση. Αρχικά, θεωρούν πως η μικρή Μαντλίν είναι νεκρή και δεύτερον πως έχουν στα χέρια τους τον άνθρωπο που ευθύνεται για την εξαφάνιση της, τον Γερμανό παιδόφιλο Christian Brueckner.


Μιλώντας στη SUN, o Jim Gamble, κορυφαίος Βρετανός αξιωματούχος που ασχολείται με θέματα προστασίας ανηλίκων ανέφερε πως οι έρευνες που ξεκίνησαν χθες στο φράγμα Αράδε «είναι η καλύτερη ευκαιρία που είχαμε εδώ και 16 χρόνια για να μάθουμε τι πραγματικά συνεβη στη μικρή Μαντλίν».


Τι στοιχεία πιστεύουν πως θα βρουν στο φράγμα – Τι περιείχαν οι σακούλες

Εδώ και τρεις ημέρες η περιοχή γύρω από το φράγμα έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Πορτογαλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, που ηγείται των ερευνών.


Στα πλάνα που έρχονται στο «φως», φαίνονται αστυνομικοί με τσουγκράνες και εργαλεία να σαρώνουν τη γύρω περιοχή, αναζητώντας εκείνο το στοιχείο που θα φέρει πιο κοντά την αποκάλυψη της αλήθειας. Την ίδια ώρα σκύλοι ανιχνευτές ψάχνουν στους θάμνους, ενώ drone πραγματοποιεί έρευνες από αέρος.


Σε χθεσινά πλάνα καταγράφηκαν αστυνομικοί να μεταφέρουν υπό άκρα μυστικότητα μεγάλες σακούλες, χωρίς να γίνεται γνωστό τι περιέχεται μέσα σε αυτές.


Πηγές που βρίσκονται κοντά στις έρευνες ανέφεραν στα βρετανικά Μέσα πως οι αστυνομικοί φέρεται να ψάχνουν τις ροζ πιτζάμες, με χαρακτήρες από το Winnie The Pooh, που φορούσε η μικρή Μαντλίν, το βράδυ της εξαφάνισής της. Πιθανότατα, οι σακούλες να περιείχαν κομμάτια από ρούχα ή κουρέλια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την υπόθεση.


Παράλληλα στα σκοτεινά νερά της τεχνητής λίμνης βούτηξαν και δύτες πραγματοποιώντας έρευνες στον βυθό μήπως και εντοπίσουν κάτι που δεν υπήρχε στις αρχικές έρευνες πίσω στο 2007.


Γιατί κάνουν έρευνες στο φράγμα;

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, ανέφεραν πως υπήρξαν μαρτυρίες πως ο Γερμανός παιδόφιλος βρισκόταν στην περιοχή την περίοδο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν και περνούσε αρκετά βράδια στο φράγμα. Ενώ, από έρευνες της Γερμανικής Αστυνομίας στο σπίτι του υπόπτου εντοπίστηκαν φωτογραφίες από το συγκεκριμένο φράγμα.


Υπενθυμίζεται πως ο παιδόφιλος αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά ο ίδιος δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365