Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν: Οι αρχές ερευνούν περιοχή, για να εντοπίσουν τυχόν λείψανα

Οι ερευνητές προχώρησαν στον αποκλεισμό μιας απομακρυσμένης παραλίας του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία
Σημαντικές εξελίξεις ίσως έχουμε στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν απέκλεισαν. Οι ερευνητές προχώρησαν στον αποκλεισμό μιας απομακρυσμένης παραλίας του Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, απ΄όπου είχε χαθεί το παιδί, ενώ τέθηκε σε ισχύ ακόμη και η απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς αναζητούν ίχνη του εξαφανισμένου παιδιού.


Δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ ένα σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται εκεί περιφρουρώντας την περιοχή των ερευνών.


Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν εδώ και εννέα χρόνια, μια έρευνα που γίνεται αφότου η γερμανική αστυνομία βρήκε φωτογραφίες -του κύριου υπόπτου Κρίστιαν Μπρούκνερ- που απεικονίζουν τον «μικρό παράδεισό του», όπως ο ίδιος το αποκαλούσε, στην εν λόγω περιοχή της Πορτογαλίας.


Οι δρόμοι που οδηγούν στην εν λόγω περιοχή έχουν σφραγιστεί ήδη από χθες, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στο σημείο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών με το αυτοκίνητο από το θέρετρο από το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς η μικρή Μαντλίν πριν από 16 χρόνια.


Πέρα από τους δύτες που ερευνούν το νερό, ντεντέκτιβ της πορτογαλικής αστυνομίας θα ερευνήσουν όλη τη θαμνώδη περιοχή. Πρόκειται για μια δύσκολη αποστολή καθώς όπως τονίζουν από την πορτογαλική αστυνομία το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας θα γίνει με τα χέρια. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ανθρώπινων λειψάνων θαμμένων κάτω από τη γη, καθώς και υποβρύχιος αν χρειαστεί.


Μάλιστα, από τη νύχτα τέθηκε σε ισχύ μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που καλύπτει όλη την υπό έρευνα περιοχή.


Πηγές προσκείμενες στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν αποδείξεις ότι το ξέφωτο στα δέντρα ήταν το σημείο στο οποίο συνήθιζε να περνάει χρόνο ο Mπρούκνερ αφού στάθμευε το τροχόσπιτό του σε κοντινή απόσταση.


Ένας ντόπιος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αλλά γνωρίζει καλά την περιοχή, δήλωσε: «Είναι αρκετά καλά κρυμμένο από τα δέντρα και δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχει αυτό το μέρος, μέχρι να βρεθείς εκεί. Οι άνθρωποι διανυκτερεύουν εκεί κατά περιόδους και γι' αυτό θα βρείτε απομεινάρια φωτιών. Έχει παλιές ξαπλώστρες και αυτοσχέδιους πάγκους που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να ξεκουραστούν. Είναι πολύ απομακρυσμένο και πολύ ήσυχο, αλλά ταυτόχρονα έχει μια ελαφρώς απόκοσμη αίσθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365