Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Δήμος Έδεσσας: Απάντηση σε δημοσίευμα για απευθείας αναθέσεις

Δελτίο Τύπου

Σε δημοσίευμά της η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Έδεσσας ότι έχει προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις μελετών σε επιστήμονες που έχουν την έδρα τους εκτός Δήμου Έδεσσας και την εγκαλεί γιατί δεν δίνει δουλειές στην τοπική αγορά. Μάλιστα, δημοσίευσε πίνακα με τις μελέτες και την έδρα των μελετητών που τις εκπόνησαν.


Κατ’ αρχάς, πρέπει να επισημανθεί ότι κάποιοι εκ των μελετητών κατάγονται από τον Δήμο Έδεσσας και δραστηριοποιούνται για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι και η έδρα τους. Οπότε τα ποσοστά που αναφέρει το δημοσίευμα αλλάζουν δραστικά!

Εκτός αυτού βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι πολλές από τις μελέτες αυτές είναι εξειδικευμένες και εκπονούνται από συγκεκριμένα γραφεία. Όποιες μπορούν να υλοποιηθούν από την τοπική αγορά εννοείται ότι ανατίθενται σε αυτή. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι οι μεγάλες επιτυχίες στις εντάξεις έργων του Δήμου Έδεσσας οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, στους οποίους συγκαταλέγονται η αρτιότητα των μελετών και η τεχνογνωσία των μελετητικών γραφείων που βρίσκονται κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.


Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Έδεσσας έχει δείξει την προτίμησή του στην τοπική αγορά και τους τοπικούς επιστήμονες με κάθε τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσεπκεντζής δεν μπορεί να μιλάει για την τοπική αγορά, διότι όταν η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το τιμόνι του Δήμου Έδεσσας βρήκε δυσθεώρητα χρέη στην τοπική αγορά, τα οποία αποπλήρωσε στο ακέραιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς δεν δέχονταν να συνεργαστούν με τον δήμο επειδή ήταν κακοπληρωτής, όσο τη διοίκηση ασκούσε η παράταξη στην οποία συμμετείχε ως Δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Τσεπκεντζής!


Τέλος, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η παράταξη που υπηρέτησε ο κ. Τσεπκεντζής αντί να εμπιστευτεί τους επιστήμονες της πόλης, όπως ο ίδιος προτείνει, έφερε την ομάδα της κας Σουόρτζ από το εξωτερικό για να σχεδιάσει το μέλλον μας… Η ανάθεση των 250.000€, που τα αποτελέσματά της βρίσκονται σε ένα κουτί με μακέτες, αποτελεί μνημείο ντροπής και κακοδιαχείρισης. Ας είναι λοιπόν προσεκτικός ο κ. Τσεπκεντζής διότι το «ένδοξο» παρελθόν της παράταξης, που έχει υπηρετήσει ως δημοτικός σύμβουλος, δεν του επιτρέπει να αναφέρεται στην τοπική αγορά και τις απευθείας αναθέσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365