Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Αλλοπρόσαλλος καιρός και την Παρασκευή: Περιορίζεται η αστάθεια στα βόρεια, «κατακλυσμός» στα νότια

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα πελάγη και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις

Ο... αλλοπρόσαλλος καιρός των τελευταίων ημερών, από τη βροχή στον ήλιο και από τον ήλιο στη βροχή, συνεχίζεται και την Παρασκευή με τη διαφορά ότι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

Περιορίζεται η αστάθεια του καιρού στα βόρεια αλλά στα νότια βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές, την Παρασκευή 5 Μαΐου. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα πελάγη και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις.


Όσον αφορά τον υδράργυρο, στη... μισή Ελλάδα οι πολίτες νιώσουν άνοδο της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, στα βόρεια θα ανέβει η θερμοκρασία ενώ στα νότια θα σημειώσει πτώση!


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, για την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 προβλέπονται:


- Από το πρωί αυξημένες νεφώσεις στη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα και στη Δυτική Κρήτη, όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια. Μετά το μεσημέρι καταιγίδες θα αναπτυχθούν στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και τις περισσότερες περιοχές της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τόπους οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες και με μεγάλη διάρκεια, αυξάνοντας τον κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών. Στα ορεινά πολύ πιθανό να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις με μικρής διαμέτρου χαλάζι.


- Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 19 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.


- Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς 3 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, και έως μέτριοι 5 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 6 μποφόρ. Στα Επτάνησα θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 μποφόρ, και στα ανοιχτά του Ιονίου έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.


Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες το απόγευμα, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4 μποφόρ.


Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες το μεσημέρι με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων στα ανατολικά ορεινά τμήματα περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365