Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Αυξάνεται το επίδομα παιδιού: Ποιους αφορά, τα νέα ποσά

Ποιους αφορά, τα νέα ποσά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και επίσημα αύξηση στο επίδομα παιδιού για τους δημόσιους υπαλλήλους. Αναλυτικά τα νέα ποσά ανα παιδί.

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών.


Το δεύτερο είναι η μονιμοποίηση, όπως είπε, του Freedom Pass. Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού.


Με το τρίτο μέτρο, η κυβέρνηση θα παρέμβει στα επιδόματα τέκνων στο Δημόσιο. Έτσι:


- Από τα 50 ευρώ, το επίδομα για ένα παιδί θα πάει από τα 50 στα 70 ευρώ.

- Για δύο παιδιά από τα 70 στα 120

- Για τρία παιδιά, επίδομα 170 ευρώ.


- Και για 4 παιδιά από τα 170 στα 220 ευρώ


Η αύξηση θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2024.


Αναλυτικά νόπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός:


«Θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων, έτσι ώστε το επίδομα τέκνου -σήμερα για ένα παιδί είναι 50 ευρώ- θα πάει στα 70. Αλλά προσέξτε, για δύο παιδιά είναι 70. Δηλαδή έχεις ένα παιδί παίρνεις 50, έχεις δύο παιδιά παίρνεις 70. Δεν είναι πολύ λογικό, οπότε τα 70 θα γίνουν 120 και μετά για τρία παιδιά θα πάνε στα 170.


Και για 4 παιδιά από τα 170 στα 220 ευρώ. Ήταν λίγο παράξενο το γεγονός ότι προσθέτεις τέκνα στην οικογένεια, αλλά κλιμακωτά το επίδομα δεν ανεβαίνει αρκετά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το τρίτο μέτρο.


Έτσι λοιπόν, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός «κωδικοποιούνται» ως εξής:


1) Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ' έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ' έτος.


2) Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.


3) Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά -δηλαδή, από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δύο παιδια σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδια στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος 500 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365