Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Μπαίνουν κανόνες στο σολάριουμ, ανησυχητική έρευνα για τον καρκίνο

Ανησυχητική έρευνα 

Αυστηρότερο πλαίσιο για τη λειτουργία των σολάριουμ για αισθητικούς λόγους εξετάζει η Ε.Ε. για την προστασία του πληθυσμού από τον καρκίνο του δέρματος και του μελανώματος.

«Ξέρουμε πλέον από τα επιδημιολογικά δεδομένα το σολάριουμ συμβάλλει στην ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος., ειδικά στις νεότερες ηλικίες», σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στην εφημερίδα Καθημερινή ο καθηγητής Δερματολογίας του ΕΚΠΑ, διευθυντής του νοσοκομείου Α. Συγγρός, Αλέξανδρος Στρατηγός.


Σύμφωνα με μελέτη που επικαλείται ο ΠΟΥ στις συστάσεις του για αποφυγή της χρήσης του σολάριουμ, τα άτομα που έχουν χρησιμοποιήσει κρεβάτια τεχνητού μαυρίσματος έστω μία φορά, έχουν 20% ψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν μελάνωμα έναντι όσων δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ.


Εάν η πρώτη χρήση του σολάριουμ είναι σε ηλικία μικρότερη των 35 ετών, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 59%.


Σύμφωνα με τον κ. Στρατηγό, η Ε.Ε. έχει δεσμευθεί να εξετάσει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος καταπολέμησης του καρκίνου και μέτρα αποφυγής έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία, συμπεριλαμβανομένου και του τεχνητού μαυρίσματος από το σολάριουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365