Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Εκδικάστηκε η τριτανακοπή για το "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας"

Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 στο Πρωτοδικείο Φλώρινας εκδικάστηκε η τριτανακοπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων κατά της απόφασης αναγνώρισης σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».


Η τριτανακοπή, που επιμελήθηκε ο δικηγόρος Χρήστος Παπασωτηρίου, ανέδειξε:


• τον ψεύτικο χαρακτηρισμό, ως «Μακεδονικής», της γλώσσας των Σλάβων κατοίκων του γειτονικού κράτους


• την διαφορά της από τα «εντόπια», δηλαδή τις τοπικές σλαβογενείς γλωσσικές εκφράσεις που γνωρίζουν ορισμένοι κάτοικοι στις παραμεθόριες περιοχές του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας, εντός της Ελλάδος


• τα προβλήματα ειρηνικής συνύπαρξης και κοινωνικής αναστάτωσης που θα δημιουργηθούν από την λειτουργία του σωματείου


• τις ανιστόρητες διατάξεις της «Συμφωνίας των Πρεσπών», στην οποία βασίζεται η αναγνώριση του παραπάνω σωματείου.


Μάρτυρες υπεράσπισης από την πλευρά μας ήταν ο Νομικός, ομότιμος καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και ο ιατρός Δημήτριος Γάκης, με καταγωγή από την Φλώρινα.


Αξίζει να τονίσουμε ότι κύρια μάρτυρας υπεράσπισης του παραπάνω σωματείου, σε αυτή αλλά και σε όλες τις προηγούμενες εκδικάσεις τριτανακοπών εις βάρος του, ήταν η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, φιλόλογος, καθηγήτρια Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία με φανατισμό υπερασπίσθηκε τις θέσεις του, που ταυτίζονται με την σκοπιανή προπαγάνδα.


Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Καθηγήτρια Ελληνικού Πανεπιστημίου στους Έλληνες φοιτητές διδάσκει θέσεις που ταυτίζονται με την σκοπιανή προπαγάνδα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365