Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Αυτός είναι ο serial killer Zodiac – Βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας

Ο άνδρας που φέρεται να ήταν ο Zodiac πέθανε το 2018

Έπειτα από 54 χρόνια όλα δείχνουν πως ταυτοποιήθηκε ο serial killer της δεκαετίας του ’60 που τρομοκράτησε την Καλιφόρνια και έμεινε γνωστός με το όνομα Zodiac.


Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Thomas Colbert, ο serial killer της Καλιφόρνια δεν ήταν άλλος από τον Gary Francis Poste, βετεράνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ πλέον υπάρχουν νέα στοιχεία που ενισχύουν τον ισχυρισμό αυτόν. 


Ο ρεπόρτερ υποστηρίζει ότι ο άνδρας είχε μπει στο στόχαστρο του FBI και παλαιότερα έπειτα από ανάλυση δείγματος DNA. Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ο άνδρας που φέρεται να ήταν ο Zodiac πέθανε το 2018.


Ο Colbert και η ομάδα του, που ερευνά παλιές υποθέσεις, υποστηρίζουν ότι ο Poste θεωρείται ύποπτος από το 2016.


Ωστόσο, το FBI δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται πως η υπόθεση άνοιξε και πάλι τον Οκτώβριο του 2021.


Μάλιστα, τότε η ομάδα του Colbert κατονόμασε για πρώτη φορά ως ύποπτο των Poste.


Την Τετάρτη (17.5.2023) η ίδια ομάδα σημείωσε πως πλέον διαθέτει στα χέρια της αρκετά στοιχεία που συνδέουν τον Poste με όλους τους φόνους. Τόνισε, δε, πως το FBI αγνόησε βασικά στοιχεία της υπόθεσης και κατήγγειλε τόσο την τοπική αστυνομία όσο και το FBI για σωρεία λαθών.


Ο Colbert υποστήριξε πως πριν πεθάνει ο Poste δώρισε τα δεκάδες όπλα και τις σφαίρες του, στους «αγαπημένους γείτονές» του, ενδεχομένως προσπαθώντας να αφήσει μία νέα σειρά από ίχνη για τους φόνους. Έκτοτε τα όπλα αυτά βρίσκονται – στις περισσότερες περιπτώσεις – ανέγγιχτα σε υπόγεια και ντουλάπες. 


Πληροφοριοδότης είπε στον ερευνητή πως το FBI τώρα ερευνά μια πληθώρα νέων στοιχείων.


Οι δολοφονίες του Zodiac


Οι πρώτοι φόνοι που αποδόθηκαν στον Ζόντιακ χρονολογούνται από το 1968, όταν βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους η Μπέτι Λου Τζένσεν και ο Ντέιβιντ Φάραντεϊ. Το νεαρό ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο στις 20 Δεκεμβρίου του 1968, σ’ ένα μέρος όπου σύχναζαν ζευγάρια, έξω από την πόλη Μπενίσια της Καλιφόρνια. Ο δολοφόνος πυροβόλησε πολλές φορές τα θύματα.


Στις 5 Ιουλίου, έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα βρέθηκε νεκρό ακόμα ένα ζευγάρι σε απομονωμένη τοποθεσία στο Βαλέχο της Καλιφόρνια.  


Επρόκειτο για την Νταρλίν Φέριν και τον Μάικλ Μεζό. Η Φέριν ήταν ήδη νεκρή, όταν έφτασε η Αστυνομία, ενώ ο Μεζό, αν και βαριά τραυματισμένος, ήταν ζωντανός.


Ο άνδρας που τηλεφώνησε στην αστυνομία ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτήν τη δολοφονική επίθεση, αλλά και για την προηγούμενη, που είχε γίνει σχεδόν έξι μήνες πριν.


Από τον Μεζό η αστυνομία κατάφερε να φτιάξει το σκίτσο με την περιγραφή του Ζόντιακ, ως ένας λευκός άντρας, γύρω στα 90 με 100 κιλά, κανονικού ύψους, με κοντοκουρεμένα ανοιχτόχρωμα σγουρά μαλλιά.


Ο Ζόντιακ τον Αύγουστο του 1969 έστειλε τρεις επιστολές στις εφημερίδες του Σαν Φρανσίσκο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις τρεις δολοφονίες και απειλώντας για νέες.


Στις 11 Οκτωβρίου του 1969, δολοφονήθηκε ο οδηγός ταξί Πολ Στάιν στην περιοχή Presidio Heights της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.


Αυτόπτες μάρτυρες βοήθησαν την αστυνομία να φτιάξει νέο σκίτσο. Δυο μέρες αργότερα, η εφημερίδα «San Francisco Chronicle» έλαβε μία ακόμα επιστολή από τον Ζόντιακ, που περιείχε ένα κομμάτι από το ματωμένο πουκάμισο του Στάιν.


Το παρατσούκλι Ζόντιακ προέκυψε από την υπογραφή με αυτό το ψευδώνυμο, που έβαζε ο ίδιος στα γράμματα που έστειλε στα Μ.Μ.Ε. Οι επιστολές αυτές περιλαμβάνουν τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα, από τα οποία μόνο δύο έχουν οριστικά αποκρυπτογραφηθεί. Στον Ζόντιακ έχουν χρεωθεί πέντε διαπιστωμένες δολοφονίες, ενώ ο ίδιος είχε κάνει λόγο για 37 θύματα.


Με πληροφορίες από Daily Mail και Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365