Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Θ. Τζάκρη: «Τα Γιαννιτσά έβγαλαν κυβέρνηση» - Μαζί θα φέρουμε τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Η υποψήφια βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην τελευταία προεκλογική ομιλία της πριν τις εκλογές της 21 Μαΐου, μίλησε στα Γιαννιτσά σε πολυπληθές ακροατήριο και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα προχωρήσει άμεσα τις πρώτες 50 μέρες η νέα κυβέρνηση Τσίπρα που θα αφορούν:

1. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.

2. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

3. Την ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην στέγη.

4. Την ενίσχυση του εισοδήματος.

5. Τη μείωση του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων.

6. Την υγεία.

7. Την εκπαίδευση.

8. Την αγροτική παραγωγή.

Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στους δέκα τομείς που η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει για την περιοχή της Πέλλας για τους οποίους η ίδια θα κάνει τα πάντα για να συμβούν: 

1. Κατασκευή οδικών αξόνων: Ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, κάθετος στην Εγνατία, σύνδεση με τον Βορά, αναμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Πέλλας.

2. Επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών.

3. Ανέγερση σύγχρονων δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.

4. Κατασκευή Αρχαιολογικού Μουσείου στην Έδεσσα.

5. Επανασύσταση του καταργηθέντος τμήματος ΑΕΙ στην Έδεσσα και δημιουργία των 5 μεταλυκειακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα.

6. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στη Σκύδρα.

7. Δημιουργία Αγροτοδιατροφικού Πάρκου στην Πετριά για την εγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα.

8. Σύσταση τελωνείου βορείως των Προμάχων σε συνδυασμό με την πύλη εξόδου προς το Βορά για την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου και την τόνωση της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Πέλλας (Άγιος Αθανάσιος - Καϊμάκτσαλαν - λίμνη Βεγορίτιδα - Έδεσσα, λουτρά Πόζαρ, Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας).

9. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, καθαρισμός του Λουδία και της Τάφρου 66.

10.Επαναλειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Έδεσσας.


Η κ. Τζάκρη σημείωσε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στις εκλογές της 21ης Μαίου με τη δημιουργία μιας νέας συμμαχικής κυβέρνησης της κεντροαριστεράς που θα αναλάβει την ανόρθωση της πατρίδας, την κάθαρση και το δίκιο, την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. Μιας νέας κυβέρνησης που θα μειώσει τις τιμές, θα αυξήσει τους μισθούς, θα ρυθμίσει τα χρέη και θα οικοδομήσει ένα κράτος σύγχρονο κι αποτελεσματικό.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη:


«Φίλες και φίλοι Πολίτες των Γιαννιτσών, 

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες της Πέλλας


Λένε πολλοί ότι οι εκλογές είναι βουβές και η συμμετοχή των πολιτών περιορισμένη. Εμείς όμως έχουμε μάθει να πιστεύουμε ό,τι βλέπουν τα δικά μας μάτια. Κι ό,τι ακούν τα δικά μας αυτιά! Ας τα εμπιστευτούμε  λοιπόν κι απόψε κι ας κοιτάξουμε γύρω μας. Επιβεβαιώνονται άραγε οι Κασσάνδρες; Εγώ εδώ βλέπω ένα ποτάμι ορμητικό που δεν γυρίζει πίσω!


Στα Γιαννιτσά γνωριζόμαστε όλοι με το μικρό μας όνομα κι έτσι γλιτώνουμε κι από τις τυπικότητες των συστάσεων! Με ξέρετε και σας ξέρω! Πορευτήκαμε μαζί σε στιγμές καλές και κακές. Κι όταν είχε άμπωτη κι όταν είχε παλίρροια. Δεν περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε από άλλους τα νέα. Τα διαβάζουμε ο ένας στα μάτια του άλλου. Και σήμερα διαβάζω στα μάτια σας τα ίδια και καλύτερα απ’ αυτά που διαβάζω εδώ κι ένα μήνα τώρα, σε όλο τον νομό. Η Πέλλα αλλάζει σελίδα!


Φίλες και φίλοι,

Μια πολυσυζητημένη καινοτομία του κόμματος μας σε αυτές τις εκλογές υπήρξε η  θέσπιση ισότιμης παρουσίας των δυο φύλλων σε όλα τα επίπεδα. Από τα δημοτικά ψηφοδέλτια μέχρι το υπουργικό συμβούλιο! Αυτό οδήγησε κι εδώ στην Πέλλα στο να είμαστε μισοί-μισοί στο ψηφοδέλτιο της νίκης. Από τα Γιαννιτσά ο Άλκης Μπαμπαλής, ο Κώστας Μπαλτζής κι εγώ, από τη Σκύδρα η Σοφία Κερεμίδου, από την Άρνισσα η Εύη Δάντση κι από την Αριδαία ο  Γιάννης Σηφάκης. 


Βέβαια η Πέλλα δεν περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτή την επιλογή. Προηγήθηκε κατά κάμποσες τετραετίες. Όπως είπε κι ένας παλιός φίλος στην Αριδαία, από καιρό η Πέλλα προτίμησε μια γυναίκα κι ευχαριστώ πολύ για αυτό! Η διαφορά λοιπόν φέτος δεν θα είναι αυτή. Η διαφορά είναι ότι ελπίζω να στείλει κι αυτή την φορά γυναίκα, αλλά  όχι για να παλέψει μαχητικά στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά για να επηρεάσει την μοίρα του τόπου (στα έδρανα της κυβέρνησης). 


Σε μια κυβέρνηση συμμαχική της κεντροαριστεράς που θα αναλάβει 

την ανόρθωση της πατρίδας, 

την κάθαρση και το δίκιο, 

την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη. 

Μια κυβέρνηση που θα μειώσει τις τιμές, θα αυξήσει τους μισθούς, θα ρυθμίσει τα χρέη και θα οικοδομήσει ένα κράτος σύγχρονο κι αποτελεσματικό.. 

Μια κυβέρνηση που θα κάνει δηλαδή την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος.

 Που θα ανταποκριθεί έτσι στην βροντερή καταγγελία της νεολαίας, αυτή που εκφράστηκε στο σύνθημα της μετά τα Τέμπη κι έλεγε "δεν ήταν η ώρα η κακιά, ήταν η χώρα η κακιά!" 

Τι ζητάνε από μας τα νιάτα; 

Ζητάνε να ζήσουν σε μια χώρα κανονική.

 Να αφήσουν πίσω την Ελλάδα των γόνων, των δικών τους παιδιών, του άριστου κυρ Βασίλη των Τεμπών  και του "πάμε κι όπου βγει!" 

Δεν δέχεται άλλο τον ευτελισμό της ζωής της.

 Δεν δέχεται το να μην ξέρει από που θα της έρθει είτε μιλάμε για παιδεία είτε για περίθαλψη είτε για υποδομές. 

Απαιτεί μια Ελλάδα αξιοβίωτη, απαιτεί μια πατρίδα για την οποία θα είναι περήφανη και δεν θα την διώχνει μακριά


Φίλες και φίλοι,

Δεν είναι η πρώτη εκδήλωση σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Ξέρετε ότι προηγήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις του νομού και τουλάχιστον εκατό συζητήσεις ανοικτές με τους κατοίκους όλων των χωριών της Πέλλας,

 Έναν προς έναν άκουσα προσεκτικά τους ανθρώπους είτε μας ψηφίζουν είτε όχι κι είτε με σταυρώνουν είτε όχι


 Όπως θα έλεγε λοιπόν ο Γέρος της Δημοκρατίας: Λαέ της Έδεσσας και της Αριδαίας έλα απόψε να δεις  τα Γιαννιτσά! Με τι λόγια να περιγράψω την συγκίνηση που μου προσφέρετε με την τεράστια αποψινή σας παρουσία και το θερμό σας χειροκρότημα; 

Ξέρετε καλά ότι εσείς είστε η μόνη πηγή της δύναμης που με οδηγεί να μάχομαι τόσα χρόνια για την Πέλλα. 

Εσείς -και κανένας άλλος- είστε η δύναμη μου. 

Πρώτα ο Θεός, δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν ισχυρό! 

Είμαι περήφανη που έχω αφιερώσει την ζωή μου στους πολίτες, να υπηρετώ τον τόπο και φυσικά τους κατοίκους του.

 Γιατί ο κάθε τόπος είναι πρώτα από όλα οι άνθρωποι του.


Φίλες και Φίλοι,

Τα μάτια όλης της δημοκρατικής Ελλάδας είναι στραμμένα στην Μακεδονία. 

Εμείς θα σηματοδοτήσουμε με την ψήφο μας την κατάρρευση του Μητσοτάκη!

Κοιτάνε στο παρελθόν και νομίζουν ότι θα τους κρατήσει όρθιους η Μακεδονία. Ουδέν ψευδέστερον.


 Την Κυριακή το βράδυ στις 9, όταν θα έχουν χάσει και επίσημα τις εκλογές, τα Γιαννιτσά και η Πέλλα ολόκληρη θα είναι πρώτη είδηση παντού για την μεγάλη μεταστροφή που θα δώσει την νίκη.

Θα έχουν το χαμόγελο της Ελλάδας, θα έχουν το χαμόγελο του Αλέξη Τσίπρα. 

Η πόλη αυτή 

που είδε ότι δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη της 

που κατάλαβε την εξαπάτηση, 

που ένιωσε την ληστεία 

ήρθε η ώρα να απαντήσει με την λεβεντιά την μακεδονική και τις καθαρές κουβέντες του τόπου μας. 

Τα Γιαννιτσά θα ανοίξουν λοιπόν διάπλατο το χρονοντούλαπο της ιστορίας και θα πουν «Ορίστε, περάστε» σε όσους τα υποτίμησαν βαθύτατα τέσσερα χρόνια τώρα.


Φίλες και φίλοι

Που είναι η ανάπτυξη που έταζαν το 2019; 

Που είναι οι μειωμένοι φόροι, όταν έχει ανέβει 60% το κόστος ζωής με σημαντική συμμετοχή σε αυτό των έμμεσων φόρων;

Που είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις όταν έδωσαν 10 και 20 και 50 ευρώ, όταν το super market μόνο έχει ακριβύνει 100 ευρώ την εβδομάδα;

Που είναι οι μεγάλες υποδομές που είχαμε κατοχυρώσει με τον Αλέξη Τσίπρα και μιλώ για τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, μιλώ για το Φράγμα του Αλμωπαίου, για τα

Δικαστικά Μέγαρα Γιαννιτσών και Έδεσσας, για το Πανεπιστήμιο της Έδεσσας, για τις νέες πτέρυγες στα Νοσοκομεία, για το αγροτοδιατροφικό πάρκο στην Πετριά για την ανάπτυξη μεταποιητικών μονάδων και τόσα άλλα που αγωνίστηκα τόσα χρόνια και τα κατάφερα να μπουν στον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό. 

Και βρέθηκαν στην κατάψυξη. Γιατί δεν τα ήθελε η παρέα της «επιτελικής επιχείρησης» Μητσοτάκη. 

Που είναι ο αγωγός φυσικού αερίου απευθείας από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας.

Γιατί δεν λειτουργεί η εντατική της Έδεσσας, γιατί κλείνει η παθολογική, το ακτινολογικό και το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών; 

Που είναι η έξοδος προς τον Βορρά και το Τελωνείο των Προμάχων, όταν γνωρίζουμε ότι τα Γιαννιτσά και η Αξός είναι το μεγαλύτερο ορμητήριο φορτηγών μεταφορών στην χώρα.


 Ειδικότερα για την Πέλλα το πρόγραμμα μας εστιάζει σε δέκα τομείς.

1. Κατασκευή οδικών αξόνων: Ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, κάθετος στην Εγνατία, σύνδεση με τον Βορρά, αναμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Πέλλας.

2. Επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών.

3. Ανέγερση σύγχρονων δικαστικών μεγάρων σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.

4. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στη Σκύδρα.

5. Δημιουργία Αγροτοδιατροφικού Πάρκου στην Πετριά για την εγκατάσταση μεταποιητικών επιχειρήσεων του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα.

6. Σύσταση τελωνείου βορείως των Προμάχων σε συνδυασμό με την πύλη εξόδου προς το Βορρά για την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου 

7 Μέτρα για την τόνωση της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Πέλλας (Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας – Οθωμανικά Μνημεία στα Γιαννιτσά- Άγιος  Αθανάσιος - Καϊμάκτσαλαν - Λίμνη Βεγορίτιδα - Έδεσσα, λουτρά Πόζαρ).

8. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας, καθαρισμός του Λουδία και της Τάφρου 66.

9. Φράγμα του Αλμωπαίου και κατασκευή υπογείου αρδευτικού δικτύου για την άρδευση όλου του κάμπου.

10. Επαναλειτουργία της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, αύξηση των κλινών στην ΜΕΘ Γιαννιτσών,  προσλήψεις γιατρών στις κρίσιμες ειδικότητες και προμήθεια μαγνητικών τομογράφων.

Υπάρχουν και άλλα που αφορούν την Έδεσσα, όπως υπάρχουν κι άλλα που αφορούν μόνο την Αριδαία, όπως υπάρχουν κι άλλα που αφορούν κάθε γωνιά της Πέλλας.  

Αναρωτιέμαι πως απευθύνονται στις μεγαλύτερες ηλικίες που τις θεωρούν και δικές τους. Αυτοί δεν είναι άραγε, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, οι πρώτοι απειλούμενοι με φυσική εξόντωση από μια τέτοια πολιτική στην υγεία;


Φίλες και φίλοι,

Με τι θράσος ζητούν λοιπόν ψήφο στην Πέλλα οι βουλευτές που ψήφισαν την καταστροφή της.; 

Με τι θράσος και πόση αλαζονεία σφίγγουν το χέρι και  κοιτάζουν στα μάτια τους κατοίκους των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής; Ζητούν να τους λυπηθούν και να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά η απάντηση από παντού έρχεται : "Να λείπει το βύσσινο!"

 Ακόμη και πολίτες που τους ακολούθησαν πολλές φορές, τους γυρνάνε πια την πλάτη.  Γιατί να μείνουν στα ίδια; Για να καταντήσουν τα Γιαννιτσά μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη. 

Με τα παιδιά της στην ξενιτιά.

Με τα μαγαζιά της κλειστά.

Με τους εργαζόμενους στην πόρτα της ανεργίας και

Με τους αγρότες σε απελπισία από την υπερφορολόγηση στα καύσιμα, από  την εκτόξευση των τιμών στα εφόδια και στα φάρμακα, που τα ελέγχει μια κλειστή ολιγαρχία που κερδοσκοπεί ασύστολα για να έχει λεφτά το καθεστώς να ταΐζει τα μέσα ενημέρωσης με εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα. 


Ούτε κι οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν πια την παράταξη τους, που δεν νιώθει καμιά αλληλεγγύη για την περιφέρεια και την αγροτιά.

 Κάποτε αυτή η έννοια της κοινωνικής συνοχής υπήρχε στον πολιτικό λόγο όλων. Τώρα πια όχι. «Όποιος αντέξει» σου λένε κατάμουτρα, αλλιώς υπάρχει κι η μετανάστευση.

 Ρεκόρ κερδών εικοσαετίας δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για τους ολίγιστους κι ανάπτυξη, όχι βέβαια 6% που λέει ο Γεωργιάδης, μιλώντας μόνο για το έτος μετά την πανδημία, κατά την διάρκεια της οποίας θυμίζω είχαμε ύφεση 9%- κι όχι για όλη την τετραετία.

 Έρχεται ο ΟΟΣΑ και λέει μείον 7,5% η αγοραστική δύναμη των ελλήνων.

Ποιός πήρε όλη την ανάπτυξη;

Ποιός πήρε το 7,5% ΠΟΥ ΧΆΘΗΚΕ; 

Ποιός πήρε τα 50 δις που αυξήθηκε το δημόσιο χρέος;

Κάποιος από τα Γιαννιτσά; Δεν το νομίζω! Πως τολμούν αυτοί να μιλούν για αξιοπρέπεια όταν κι εδώ στα Γιαννιτσά, την καρδιά της Μακεδονίας μοιράζουν κουπόνια, δηλαδή τα ψίχουλα που απέμειναν από το μεγάλο φαγοπότι 2019-2023;

 Η κυβέρνηση αυτή πέρα απ’ όλα τα άλλα μεροληπτεί εμφανώς υπέρ του κέντρου και κατά της περιφέρειας


Αυτοί όμως, όπως λέει κι ο Κουτσούμπας, «Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν θεωρώντας την χώρα προσωπική τους περιουσία και τους πολίτες κορόιδα». 

Όμως, στις 21 Μάη το πάρτι τελειώνει.

Ο λαός παίρνει την χώρα στα χέρια του. 

Στις 21 Μάη η Δημοκρατία επιστρέφει. Κι επιστρέφει μαζί της και η εθνική υπερηφάνεια! 

Για να νιώσει ένας άνθρωπος περήφανος για την πατρίδα του πρέπει να ξέρει ότι η πατρίδα νοιάζεται γι αυτόν.

 Ότι δεν αφήνει κανέναν πίσω.

 Ότι δεν αφήνει κανέναν έρμαιο της τύχης και των δυσκολιών.

 Ότι δεν της περισσεύει κανείς.

 Ότι δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά της.

Έτσι γίνονται οι άνθρωποι περήφανοι για την πατρίδα τους, την αξιοβίωτη.  Κι έτσι την προασπίζουν από κάθε είδους κίνδυνο και συμμετέχουν με δημιουργική ορμή στο συλλογικό εγχείρημα της προόδου.

 Δεν τα προκαλεί αυτά τα αισθήματα μια χώρα που μεροληπτεί, εκμεταλλεύεται τους νέους, περιθωριοποιεί τους ευάλωτους, αδιαφορεί και νοιάζεται μόνο για τους κολλητούς. 


Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός κι είναι ο αληθινός. 

Δεν μας οδηγεί στην υποτέλεια αλλά στην αυτοπεποίθηση.

 Δεν μας οδηγεί να είμαστε δεδομένοι : «Ένα αφύλακτο ή αναλώσιμο «προκεχωρημένο φυλάκιο» άλλων, αλλά ανεξάρτητοι άνθρωποι που βάζουν την Ελλάδα πρώτα από όλα. 


Και την Πέλλα πρώτα από όλα όπως λέει το σύνθημα μας.  

Αλλά για να θυμηθώ ... Στην πόλη που κατοικώ και πήγα σχολείο, μου μάθανε οι δάσκαλοι κι οι γονείς μου για το ολοκαύτωμα των Γιαννιτσών και για τον ομαδικό τάφο. 

 Δεν το φανταζόμουν ότι μετά από τόσα χρόνια θα ερχόταν κάποιος που παριστάνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μου πει ότι αυτά όλα είναι ξεπερασμένα, είναι παλιά, είναι ξεχασμένα και θα ήταν καλύτερα να γίνουμε μοντέρνοι κι αδίστακτοι μεταπράτες σαν κι αυτόν. Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Σκέρτσος; Μπροστά στην ισχυρή Γερμανία, ας δώσουμε τόπο στην οργή για τους νεκρούς μας και τις γερμανικές αποζημιώσεις γιατί πέρασαν πολλά χρόνια πια ...

Πως να τα άκουσαν άραγε τα λόγια του κ. Σκέρτσου οι άνθρωποι που είναι χρόνια τοποθετημένοι στην συντηρητική παράταξη, πιστεύοντας στην διαφύλαξη παραδοσιακών αξιών, των οποίων την κρίση το 2019 την ξεγέλασαν με τόνους πατριδοκαπηλίας; 

Η κυβέρνηση των Πάτσηδων και των 10 δις απευθείας αναθέσεων φαίνεται ότι δεν αρκείται στο να κάνει την 'δουλίτσα' της, την αρπαχτή της δηλαδή, αλλά θέλει να παραδώσει και μαθήματα ‘μοντέρνας πολιτικής» στους πατριώτες των Γιαννιτσών και των άλλων μαρτυρικών πόλεων.

Είναι τόση η αναλγησία τους που θα ήταν πρόθυμοι να μας στείλουν τον κ Σκέρτσο «των ξεπερασμένων γερμανικών αποζημιώσεων»  να τιμήσει ... και την επέτειο της σφαγής το Σεπτέμβρη. Το μόνο πρακτικό πρόβλημα τους είναι ότι δεν θα είναι πλέον τον Σεπτέμβρη υπουργός κανένας Σκέρτσος!


 Όσοι νομίζουν ότι υπερβάλλω δεν θα πρόσεξαν ίσως ότι κατά την προηγούμενη εβδομάδα, εδώ στην Πέλλα, που από το δυστύχημα των Τεμπών θρηνεί τρεις φρικτές απώλειες, μας έστειλαν να εκφωνήσει λόγο πανηγυρτζιδικο, τον υφυπουργό των Τεμπών κ. Καραγιάννη. Και δεν έχουν περάσει ούτε 78 ημέρες, όχι 78 χρόνια!

 

Αλλά εδώ χθες ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έφθασε να πει στην τηλεόραση ότι οι γονείς εργαλειοποίησαν την τραγωδία επειδή τον μήνυσαν. Και τρέχουν όλη μέρα σήμερα  τα παπαγαλάκια να εξηγήσουν ότι «κάτι άλλο ήθελε να πει ο ποιητής». Λες κι οι Έλληνες δεν ξέρουν ελληνικά και χρειάζονται διερμηνέα για όλα όσα ακούνε από το στόμα του τις τελευταίες ημέρες. 


Συμπολίτες και Συμπολίτισσες της Πέλλας

Οι εθνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί λόγοι για Αλλαγή είναι πάρα πολλοί. Αλλά ένας ακόμη σημαντικός είναι ότι κανείς στην χώρα αυτή δεν πιστεύει ότι ο κ. Ντογιάκος, που είχε τον γιό του μετακλητό υπάλληλο του ελεγχόμενου υπουργού που έστελνε εξώδικα ως απάντηση στις προφητικές καταγγελίες των συνδικαλιστών, πρόκειται να διερευνήσει αυτό το έγκλημα.

 Θέλουν και το έγκλημα αυτό να έχει την ίδια τύχη με τις υποκλοπές,  με τους μυριάδες αποτρέψιμους θανάτους της πανδημίας που δεν διερευνήθηκαν ποτέ και με την σωρεία των οικονομικών σκανδάλων που συγκαλύφθηκαν.

Ματαίως όμως επιζητεί ο κ. Μητσοτάκης μια κάλπη -πλυντήριο ώστε να επιβάλει στην συνέχεια μια omerta εφ όλης της ύλης. 

Δικαιοσύνη παντού, δικαιοσύνη και στην δικαιοσύνη είναι η μυριόστομη φωνή που θα ακουστεί κι από τα Γιαννιτσά, την Κυριακή το βράδυ.

 Φίλες και Φίλοι

Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στην θέση μεγάλων ανθρώπων που πολλές φορές πίστεψαν στο αφήγημα της εθνικοφροσύνης και συγχώρεσαν γι αυτό πολλά, να διαψεύδονται έτσι τώρα από αυτό το μειράκιο που τους κανοναρχεί με ύφος και φρύδι σηκωμένο. 

Ο κ. Σκέρτσος εκπροσωπεί σήμερα μια κυβέρνηση που  στα βόρεια σύνορα μας έχει να προασπίσει μια ελληνική μειονότητα, στην βόρειο Ήπειρο κι αδυνατεί να το κάνει,  παρά τις μεγαλοστομίες, γιατί άφησε όλα τα περιθώρια στην Τουρκία. Το δείχνει η συνεχιζόμενη προκλητική φυλάκιση, σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης,  του εκλεγμένου πλέον δημάρχου της Χειμάρρας,  του Φρέντυ Μπελέρη.


Τι δείχνει αυτή η ιταμή πρόκληση κι η χλιαρή αντίδραση; 

Αυτό ακριβώς που ήθελε να κάνει η Τουρκία και σε άλλες χώρες στα βόρεια σύνορα μας, κι απέτυχε.

 Γιατί πολύ θα ήθελε να κολυμπάει σήμερα σε όλη την Βαλκανική σε θολά νερά, όπως το κάνει στην Λιβύη. Και να μας δημιουργεί προβλήματα βάζοντας την Λιβύη να προβάλει αξιώσεις για  την ΑΟΖ.

Προσπαθούν να φοβίσουν τους ανθρώπους τους για τον του ΣΥΡΙΖΑ και υποδύονται ότι αυτοί εξασφαλίζουν την σταθερότητα.

 Παριστάνουν τους κεντρώους δημοκράτες και τους ανθρώπους του μεσαίου χώρου.

 Ποιοι; 

Αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο! Αν έλεγα στην αρχή της τετραετίας ότι αυτοί θα παρακολουθούσαν όλους τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων ως εθνικούς κινδύνους, ότι θα έδιωχναν τον Αρχηγό της Αστυνομίας γιατί, όπως είπε ο ίδιος, η Μαφία είχε άλλη γνώμη για τα πόστα των μεταθέσεων κι ότι θα κατήγγειλε επωνύμως απόπειρα εξαγοράς του ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκος,  τι θα λέγατε; 

Δεν θα λέγατε ότι τερατολογώ; Κι όμως έγιναν όλα αυτά, πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη και είναι απλά Τετάρτη.

Κι εδώ δεν μιλάμε για οικονομικά σκάνδαλα κι «αρπαχτές».

 Εδώ είτε μιλάμε για νοσοκομεία είτε για τραίνα είτε για Αστυνομία είτε για στρατό, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει ...


Φίλες και φίλοι,

Δεν ήμασταν

Δεν είμαστε και

Δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι.

Γιατί εμείς είμαστε ο κόσμος που γεννήθηκε από ανθρώπους του μόχθου, από ανθρώπους δημοκράτες, από ανθρώπους που θέλουν την Πέλλα και τα Γιαννιτσά τόπο ίσων ευκαιριών, ανάπτυξης και δικαιοσύνης για όλους.


Φίλες και φίλοι,

Στις 22 Μάη η Ελλάδα θα έχει προοδευτική διακυβέρνηση.

Και αυτό σημαίνει δύο μεγάλες φάσεις αναγέννησης και διάσωσης της κοινωνίας, της οικονομίας και της δημοκρατίας. 

Η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι να φύγει το καλοκαίρι.

 Για αυτό το λόγο, η νέα κυβέρνηση Τσίπρα στις πρώτες 50 μέρες προχωρά:


1.- Στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.

2.- Στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά

ταμεία και εφορίες με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής

για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της

πανδημίας και με 120 δόσεις για την πληρωμή του υπολοίπου.

3.- Στην ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην

στέγη που προβλέπει:

a) Αύξηση της επιδότησης για νέες και νέους και νέα

ζευγάρια από 24 έως 44 ετών.

b) Έλεγχο της δραστηριότητας βραχυχρόνιας μίσθωσης

(τύπου RBNB δηλαδή) και ενίσχυση της μακροχρόνιας.

c) Προσφορά οικονομικά προσιτών κατοικιών μέσω της

τράπεζας στέγης που θα συσταθεί.

4.- Η νέα κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση του

εισοδήματος με

a) Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον

ιδιωτικό τομέα

b) Άμεση αύξηση των μισθών στον δημόσιο τομέα κατά

10%.

c) Θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής

στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους

στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

d) Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019: πλήρους για

συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα

κλιμάκια. Τονίζεται εδώ ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις

από 1/1/23 είναι νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

e) Αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 € για όλους- κατά

κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα- αγρότες, μισθωτούς,

συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.

f) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.


5.- Παρεμβαίνουμε στο κόστος της ενέργειας και των

τροφίμων με

a) τη θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην

ενέργεια, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρεμπορικής

και λιανικής

b) Την άμεση φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν

συσσωρεύει στον τομέα των παρόχων ενέργειας και

των διυλιστηρίων.

c) Προστατεύουμε από τις αποκοπές ρεύματος τους

ευάλωτους καταναλωτές.

d) Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

e) Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης,

θέρμανσης, στην βενζίνη και στο φυσικό αέριο) στον

χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


6.- ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Προχωρούμε

a) Στην αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

με την ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές

σχέσεις των γιατρών και του λοιπού προσωπικού και την

ιδιωτικοποίηση του συστήματος. 

Δηλαδή επαναφέρουμε την πλήρη και αποκλειστική

απασχόληση των γιατρών στα Νοσοκομεία και τις

Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού

καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα νοσοκομεία

b) Μονιμοποιούμε άμεσα το προσωπικό που έδωσε τη

μάχη με την πανδημία.

c) Αυξάνουμε τον εισαγωγικό μισθό των γιατρών στις

2.000 ευρώ και, αναλογικά, τους μισθούς νοσηλευτικού

και διοικητικού προσωπικού.

d) Αυξάνουμε την χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος

Υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ.

e) Ενισχύουμε στοχευμένα τα περιφερειακά νοσοκομεία

με νέες ειδικότητες και κάνουμε και πάλι την υγεία

δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλους. Γιατί η υγεία

είναι τόσο πολύτιμη που είναι δικαίωμά σου να την

έχεις.


7.- ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην

a. Αύξηση της χρηματοδότησης στο 5% του ΑΕΠ.

c. Διορισμό εκπαιδευτικών ώστε σε βάθος τετραετίας οι

αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των

εκπαιδευτικών και όχι το 30% που είναι σήμερα.

d- Θα ξαναζωντανέψουμε το όνειρο των πανεπιστημιακών σχολών στο νομό μας με την επανασύσταση του καταργηθέντος πανεπιστημιακού τμήματος στην Έδεσσα. 


8.- ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ένας τομέας στρατηγικής

σημασίας για την εθνική οικονομική και κοινωνική ευημερία

με μια αξία που το 2020 ξεπέρασε τα 10 δις €.

 Όμως, βλέπουμε ότι οι αγρότες μας στην Πέλλα αλλά και σε όλη τη χώρα, τα

τελευταία χρόνια πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μια κρίση

μετά την άλλη. Η οικονομική κρίση του 2008, το ρωσικό

εμπάρκο το 2014, η πανδημία, η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, οι ζημιές στην παραγωγή λόγω των αντίξοων καιρικώνφαινομένων (πχ παγετοί, χαλάζια, βροχοπτώσεις κλπ), η εκτόξευση του κόστους παραγωγής, η έλλειψη εργατών γης,

έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση του αγροτικού

εισοδήματος.


Στον αντίποδα της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία αντιμετώπισε

όλα αυτά τα προβλήματα με προχειρότητα, απάθεια και

κινήσεις εντυπωσιασμού, με κουτσουρεμένες πληρωμές των

άμεσων ενισχύσεων, με ρουσφετολογικούς διαχωρισμούς των

αγροτών σε αγρότες δύο ταχυτήτων, με επιλεκτικές ενισχύσεις – αποζημιώσεις,με ενισχύσεις deminimis ψίχουλα που άλλαζαν κάθε μέρα, με τις εθνικές αποφάσεις για την ΚΑΠ 2023-27 «να

αγνοούνται» ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμες από την 1/1/23.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η άμεση λήψη μέτρων για να

στηριχτεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο αγροδιατροφικός

τομέας και κυρίως να μην εγκαταλειφθεί ο πρωτογενής

τομέας μας.

Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα:

a) Κατάργηση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο

πετρέλαιο για αγροτική χρήση σε όλους τους

παραγωγούς.

b) Επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών για τους

κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών.

c) Επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες.

d) Χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000€ με την εγγύηση

του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης,

χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής

Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2023-2027).

e) Ανασχεδιασμό και ανακατεύθυνση των πόρων της νέας

ΚΑΠ για τη στήριξη των ασθενέστερων και πιο ευάλωτων

αγροτών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της

ελληνικής γεωργίας απέναντι σε κρίσεις πχ κλιματική

αλλαγή, υγειονομική, ενεργειακή. Στόχος να μη χαθεί

ούτε ένα cent από την ελληνική γεωργία.


f) Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και

μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της

πρώην Αγροτικής Τράπεζας.

g) Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να διατηρηθεί ο

δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, αλλά

ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος και

πραγματικός αρωγός στο εισόδημα του παραγωγού με

θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων.

h) Θεσμοθέτηση της διμερούς ισόποσης χρηματοδότησης

του ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς και το Ελληνικό

Δημόσιο. [Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των τριών

πηγών χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ

(εισφορές αγροτών, κρατικός προϋπολογισμός και

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), για να ανταπεξέλθει

στην αύξηση των αποζημιώσεων και στις ανάγκες για

περισσότερες δράσεις υπέρ των πληττόμενων αγροτών.

Προχωρούμε λοιπόν στην γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό:

Όσα χρήματα εισφέρουν οι αγρότες, δηλαδή 170 εκ ευρώ

άλλα τόσα να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΛΓΑ με κρατική

επιχορήγηση, δηλαδή άλλα 170 εκ ευρώ το χρόνο για να δημιουργηθεί ένας κουμπαράς 350 εκ κατ’ έτος για την κάλυψη όλων των ζημιών και όλων των κινδύνων και

στην αύξηση του σχετικού μέτρου του ΠΑΑ 2023-2027 ώστε να

χρηματοδοτεί περισσότερα αντιχαλαζικά δίχτυα.

i) Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του

προβλήματος της εξεύρεσης εργατών γης με την σύναψη

διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες.

j) Κατάργηση νόμου Βορίδη και δημιουργία δημοκρατικού,

ασφαλούς και διάφανου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας

των συλλογικών σχημάτων συμβατό με τις 7

Συνεταιριστικές Αρχές [Εθελοντική και ελεύθερη συμμετοχή, Δημοκρατική διοίκηση εκ μέρους των μελών,

Οικονομική συμμετοχή των μελών, Αυτονομία και

ανεξαρτησία, Εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και

πληροφόρηση, Συνεργασία μεταξύ συνεταιρισμών,

Ενδιαφέρον για την κοινότητα].

k) Και τέλος προχωρούμε στην ενθάρρυνση ανάπτυξης των συλλογικών σχημάτων των

αγροτών (Συνεταιρισμών, Ομάδων/ Οργανώσεων

Παραγωγών κλπ) ώστε να αποκτήσει διαπραγματευτική

δύναμη ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος με στόχο να

αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των προϊόντων του και τα

κέρδη να μένουν σε αυτούς και όχι στα καρτέλ.

και στην προώθηση και ενίσχυση καθετοποιημένων συλλογικών

σχημάτων που παράγουν, τυποποιούν και εξάγουν.


Φίλες και φίλοι,

Μετά τις πρώτες 50 μέρες όπου θα νομοθετηθούν όλα όσα είπα. Κι όταν η κοινωνία νιώσει ξανά ασφαλής θα ξεκινήσουμε σε συνεργασία με το σύνολο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου την ανοικοδόμηση της Ελλάδας από την αρχή. 

-Για να έχουμε θεσμούς διάφανους, αδιάβλητους και αξιόπιστους. 

-Για να έχουμε κράτος που θα υπηρετεί και δεν θα καταδυναστεύει τους πολίτες.

Για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα μας. 


Για να ξαναδώσουμε περηφάνια και αξιοπρέπεια στους απόμαχους της ζωής.

Για να κλείσουμε όλοι μαζί κάθε χαραμάδα για πολιτικούς τύπου Πάτση.

Γιατί αυτή η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ που καταστρέφει ζωές δεν έχει αποκηρυχθεί μόνο από εμάς. Θα το ζήσουμε στις 21 Μάη αυτό που θα σας πω. Έχει ήδη διαγραφεί και για τους έντιμους συντηρητικούς  πολίτες του μόχθου και της εργασίας.

 Γιατί όπως εμείς, έτσι και αυτοί βιώνουν τις ίδιες επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής διακυβέρνησης.

Για αυτό το λέω ξεκάθαρα. Μόνος μας αντίπαλος είναι ο αντικοινωνικός Κυριάκος Μητσοτάκης κι οι κολλητοί του κι όχι οι συντηρητικοί συμπολίτες. 

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα μαζί τους. Δεν τους

ταυτίζουμε με τα λαμόγια του Μαξίμου!

 Δεν έχουμε μητρώα δικών μας παιδιών. Γιατί εμπιστευόμαστε την κοινωνία και τις δυνάμεις της. Ολόκληρη την κοινωνία χωρίς μεροληψίες και μονομέρειες.

Και για όλα τα θέματα!

Θα φέρουμε Δικαιοσύνη Παντού. 

Άρα θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε ψυχές και συνειδήσεις κι όχι να χωρίσουμε ή πολύ περισσότερο να τιμωρήσουμε. Ήμασταν και θα είμαστε και τώρα, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Δεν ήμασταν ίδιοι ούτε θα γίνουμε.


Η δεύτερη φάση που θα διαρκέσει μέχρι το 2027 θα εστιάσει στην εγκαθίδρυση ενός νέου, διαφανούς, καλά στελεχωμένου και αποτελεσματικού κράτους. 

Το οποίο δεν θα είναι εχθρός, αλλά φίλος του πολίτη.

Δεν θα είναι συνέταιρος, αλλά βοηθός του επαγγελματία και του επιχειρηματία. 

Δεν θα είναι τσιφλικάς, αλλά φύλακας του αγροτικού κόσμου. 

Ενός κράτους όπου η υγεία θα είναι αυτονόητο δικαίωμα. Ένα κράτος όπου οι τράπεζες δεν θα είναι νομιμοφανείς τοκογλύφοι, αλλά μηχανισμός ανάπτυξης και ασφαλές καταφύγιο για τις καταθέσεις των πολιτών.


Φίλες και φίλοι 

Το πρόγραμμα που σας διάβασα κοστίζει 5,5 δις ετησίως κι οι ξεδιάντροποι καταχραστές έκαναν μόνο τους τελευταίους 16 μήνες πάνω από 10 δις απευθείας αναθέσεις Και έδωσαν άλλα τόσα ως επιδοτήσεις στους παρόχους ενέργειας.

Εμείς δεν έχουμε στα ψηφοδέλτια Πάτσηδες.  Εμείς έχουμε ψηφοδέλτια που δεν έχουν την παραμικρή μουντζούρα. Είναι καθαρά σαν το λευκό χαρτί.

Φίλες και φίλοι,


Σήμερα είναι Τετάρτη. Πλησιάζει η ημέρα της λαϊκής απελευθέρωσης.

 Εμείς που είμαστε απόψε εδώ και όλοι όσους εσείς κινητοποιήσετε να μείνουμε ξάγρυπνοι μέχρι την Κυριακή που θα κλείσει η κάλπη. 

Γιατί αυτές οι μέρες που έρχονται θα κρίνουν τις ζωές, τις δικές μας και  των παιδιών μας, αλλά και την μοίρα της χώρας. 

Είναι όλα πια ξεκάθαρα. 

Αν νικήσει ο Τσίπρας σώζεται ο λαός.

 Αν νικήσει το καθεστώς ο λαός θα πεινάσει. 

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε στα αλήθεια ο καθένας και  την ατομικήμας ευθύνη. 

Και να αποδείξουμε ότι τα Γιαννιτσά, η Έδεσσα, η Αλμωπία, η Σκύδρα είμαστε η αιχμή του δόρατος της πολιτικής αλλαγής.

Είμαστε οι δημιουργοί και συνεχιστές της μεγάλης δημοκρατικής έκρηξης του 1981 και του 2015. Και θα είμαστε οι εγγυητές της μεγαλύτερης από όλες δημοκρατικής έκρηξης του 2023.

Γιατί το 2023 βάζουμε τέλος -οριστικό και αμετάκλητο- σε μια οικογένεια που βασανίζει και λεηλατεί την χώρα από το 1965. 

Μόνος μας αντίπαλος ο αρχηγός του διεφθαρμένου καθεστώτος που απέρχεται.

Φίλοι μας όλοι όσοι θα γεμίσουν τις πλατείες και θα γιορτάσουν, πέρα από κόμματα και χρώματα


Ζήτω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

ΖΗΤΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ  ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΤΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΩΡΟ. 

ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ όλοι ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ-

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ. 

ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΕ την ΝΙΚΗ αυτή 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ  ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
1 σχόλιο:

  1. Όταν λέτε κυρία τζακρη σύνδεση με βορά τι ακριβώς εννοείτε πάλι τα ίδια παραμύθια λέτε έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365