Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενόψει και του ΕΣΠΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενόψει και του ΕΣΠΑ

Όλο τον Ιούνιο θα έχουν στη διάθεσή τους οι γονείςπου επιθυμούν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους σε έναν από τους χιλιάδες δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Συγκεκριμένα, οι σχετικές αιτήσεις για την εγγραφή ανάλογα και τον εκάστοτε δήμο, υποβάλλονται από 1 έως τις 30 Ιουνίου, διάστημα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να προσέρχονται στα αρμόδια γραφεία και να καταθέτουν το έγγραφο της αίτησης μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Με την κατάθεση του φακέλου, το προσωπικό των δήμων θα αξιολογήσει το σύνολο των αιτήσεων και θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ , το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» από τον αρμόδιο φορέα τις επόμενες ημέρες όπως αποκάλυψε πρώτα το Dnews.


Να σημειωθεί, ότι με όσα ισχύουν από το Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία με τις αλλαγές στην υποχρεωτική εκπαίδευση στα 4 έτη, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2020 και έπειτα καθώς και έως την 1η Ιανουαρίου 2023 (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).


Ενδεικτικά διότι ανα δήμο μπορεί και να διαφέρουν τα δικαιολογητικά για την εγγραφή ειναι:


Κάθε Αίτηση Εγγραφής - Επανεγγραφής συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Πρόσφατο πρωτότυπο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (να μην έχουν παρέλθει 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του).

Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υγείας του παιδιού (από δημόσιο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ ή ιδιώτη παιδίατρο (να μην έχει παρέλθει 1 μήνας από την ημερομηνία έκδοσής του) και φωτοαντίγραφο του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (σελίδα ταυτότητας και εμβολίων).

Εκκαθαριστικό εφορίας τρέχοντος οικονομικού έτους και Ε1, κοινό ή του κάθε γονέα χωριστά.

Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (λογαριασμοί ΔΕΚΟ: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κτλ). Δεν απαιτείται από τους Δημότες.

Βεβαιώσεις εργασίας των γονέων/ του γονέα με τις αποδοχές τους/του. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσκομίζουν Υ/Δ του Ν. 1599/1986, με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής, ότι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

Σε περίπτωση ανεργίας, κάρτα ανεργίας ή Βεβαίωση ΟΑΕΔ ή σχετική βεβαίωση και αντίγραφο Αναγγελίας Πρόσληψης ή Σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4.

Σε περίπτωση αναπηρίας, αντίστοιχη Βεβαίωση.

Σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης, το διαζευκτήριο ή άλλο Ιδιωτικό Συμφωνητικό.

Σε περίπτωση αλλοδαπών: άδεια παραμονής και εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365