Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Θρίλερ με τον θάνατο τριών κατασκόπων στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον καπετάνιο του πλοίου

Όλα τα στοιχεία ενός κατασκοπευτικού θρίλερ με πιθανές προεκτάσεις σε άλλα... επίπεδα περιλαμβάνει ο θάνατος τεσσάρων ατόμων στη λίμνη Ματζόρε της Ιταλίας μετά από βύθιση πλοίου.


Όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες που ακολούθησαν δύο από τους νεκρούς υπήρξαν μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, ο τρίτος ήταν πρώην μέλος της ισραηλινής Μοσάντ και η τέταρτη νεκρή είναι μια Ρωσίδα παντρεμένη με τον Ιταλό καπετάνιο του σκάφους που βυθίστηκε. Συνολικά οκτώ από τους 21 επιβαίνοντες ήταν εν ενεργεία ή πρώην μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών και 13 είχαν δεσμούς με το Ισραήλ. Οπότε εύκολα προκύπτει το εξής ερώτημα τι έκαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζεμένοι σε αυτή την κρουαζιέρα με το πλοίο;


Όπως αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος ιταλικά ΜΜΕ η ομάδα των ατόμων είχε συνταντηθεί για λόγους εργασίας και η κρουαζιέρα οργανώθηκε όταν οι Ισραηλινοί έχασαν την πτήση τους. Η Corriere della Sera, σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι οι πράκτορες ήταν στη λίμνη για να κατασκοπεύσουν Ρώσους ολιγάρχες που αγόραζαν βίλες και ξενοδοχεία στην περιοχή κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων χρησιμοποιώντας ελβετικές τράπεζες. Μία άλλη θεωρία ήταν ότι οι Ισραηλινοί παρακολουθούσαν επαφές που είχαν ιρανικές εταιρίες με ιταλικές που έχουν την έδρα τους στη Λομβαρδία.


Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον καπετάνιο του πλοίου καθώς οι πράκτορες εγκατέλειψαν την περιοχή την αμέσως επόμενη μέρα. Ο κατετάνιος Κλαούντιο Καρμινάτι υποστηρίζει ότι το σκάφος χτυπήθηκε ξαφνικά από μια σφοδρή καταιγίδα με ριπές πάνω από 70 χιλιόμετρα (43 μέτρα) την ώρα.


«Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, μια “αποκάλυψη” έπεσε πάνω μας», ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Καρμινάτι περιέγραψε το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. «Η βάρκα ανατράπηκε αμέσως και πέσαμε στο νερό».


Ο κ. Καρμινάτι είπε στους ερευνητές ότι δεν είχε προβλεφθεί κακοκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365