Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Γεωτεχνική Αλμωπίας - Ιωάννης Γεωργίου: Αλλαγές στο Ποσό και στις Προϋποθέσεις Χορήγησης Ενίσχυσης Συνδεδεμένης Αιγοπροβάτων και Βοοειδών

Άρθρο - ενημέρωση

Αλλαγές έρχονται στο ποσό και τις προϋποθέσεις χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης αιγοπροβάτων και βοοειδών. Πιο συγκεκριμένα  στα αιγοπρόβατα, η αύξηση στην τιµή αναφοράς στα 12 ευρώ το κεφάλι από τα περίπου 10 ευρώ που ήταν εώς σήμερα και έχει να κάνει µε την αύξηση του προϋπολογισμού της συγκεκριμένης συνδεδεμένης.


Αλλαγές θα έχουµε και στα βοοειδή, όπου η συνδεδεµένη χωρίζεται σε τρία µέρη και θα αποτελεί συμψηφισμό αυτών των τριών, ως εξής:


Συνδεδεµένη Ενίσχυση Βοείου – Μέτρο Α (32 ευρώ το κεφάλι):.


Επιδότηση σε θηλυκά βοοειδή ηλικίας 18 µηνών έως 12 ετών που έχουν γεννήσει στο έτος ενίσχυσης. Το µέτρο αυτό έχει προσανατολισµό την παραγωγή κρέατος, αξιοποιώντας το εγχώριο αναπαραγωγικό δυναµικό και θα αποτελέσει σηµαντικό κίνητρο για διατήρηση των εγχώριων γεννήσεων σε ικανοποιητικά επίπεδα.


Συνδεδεµένη Ενίσχυση Βοείου – Μέτρο Β (160 ευρώ το κεφάλι):


Επιδότηση σε βοοειδή (αρσενικά και θηλυκά) που κυρίως γεννιούνται και εκτρέφονται στη χώρα µας και προωθούνται για σφαγή. Το µέγιστο όριο ηλικίας σφαγής για τα µοσχάρια είναι οι 12 µήνες. Προϋπόθεση είναι τα ζώα να διατηρούνται στη µονάδα τουλάχιστον 5 µήνες πριν τη σφαγή.


Συνδεδεµένη Ενίσχυση Βοείου – Μέτρο Γ (200 ευρώ το κεφάλι):


Επιδότηση σε βοοειδή (αρσενικά και θηλυκά) που προέρχονται είτε από εγχώρια παραγωγή ή και (κυρίως) από άλλα κράτη-µέλη της ΕΕ ή και εισάγονται από τρίτες χώρες, µε σκοπό την εκτροφή για πάχυνση και σφαγή, σε ηλικία τουλάχιστον 14 µηνών και έως 20 µηνών, για την παραγωγή σφαγίων µεγάλου βάρους. Προϋπόθεση είναι τα ζώα να διατηρούνται στη µονάδα τουλάχιστον 5 µήνες πριν τη σφαγή.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365