Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για το voucher των φθηνών διακοπών

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις για το voucher των φθηνών διακοπών

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023 - Πλέον όσοι... πόνταραν στο voucher των 200 ευρώ για αυτό το καλοκαίρι, «ξεχνούν» τις φθηνές διακοπές τώρα.

Ενώ αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023 θα «έτρεχε» σχεδόν παράλληλα με τον Κοινωνικό Τουρισμό, τελικά τα δεδομένα είναι διαφορετικά.


Όλοι όσοι ανέμεναν να ανοίξουν επιτέλους οι αιτήσεις για τον Τουρισμό για Όλους, στην πλατφόρμα Tourism4all.gov.gr, δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία να κάνουν διακοπές σε όσους δεν επιλέχθηκαν στον Κοινωνικό Τουρισμό, τώρα πρέπει να κάνουν... υπομονή μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πρόσφατα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους θα ξεκινήσει τελικά τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους (δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2024).

Αυτό σημαίνει ότι όσοι λάβουν τα vouchers, όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα μπορούν να τα «αξιοποιήσουν» κάνοντας φθινοπωρινές ή και χειμερινές αποδράσεις.

Τουρισμός για Όλους με αλλαγές
Με αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τρέξει φέτος το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους προκειμένου και να αυξηθεί το ποσό αλλά και να διευρυνθούν οι δικαιούχοι.


Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα, στα 200 ευρώ. Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.

Πάντως, μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα οι αλλαγές, τα ισχύοντα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:
Δικαιούχοι και εισοδηματικά κριτήρια
Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια: 

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.

Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)
Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365