Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Έρχονται νέα προγράμματα ΕΣΠΑ τον Σεπτέμβριο για επιχειρήσεις

Έρχονται νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, νέα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία αφορούν σε νεοσύστατατες επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις τουρισμού θα «τρέξουν» τον Σεπτέμβριο.

«Τον Σεπτέμβριο θα βγουν νέα προγράμματα. Αφορούν καταρχάς νεοσύστατες επιχειρήσεις. Ένας νέος ή μια νέα θέλει να κάνει μια επιχείρηση. Θα μπει λοιπόν σε αυτό το πρόγραμμα, θα κάνει αίτηση και θα λάβει επιδότηση, δηλαδή πόρους που δεν επιστρέφονται στο κράτος. Ταυτόχρονα μπορεί να κάνει αίτηση, να συμπληρώσει την επιχορήγηση και με δάνειο. Δωρεάν ή μειωμένο κόστος μετακίνησης για φοιτητές στα ΚΤΕΛ – Από πότε Έχουμε λοιπόν προγράμματα ΕΣΠΑ που ξεκινούν για νεοσύστατες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις τουρισμού μέσα στο Σεπτέμβριο» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ.


Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα τα οποία θέλουμε να στηρίξουμε και να μπουν τα χρήματα και οι πόροι αυτοί στην πραγματική οικονομία. Θέλουμε περισσότερες δουλειές για να μπορέσουμε να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 10%, να ενεργοποιηθούν και τριετίες. Μας αφορά όλους, αφορά την κοινωνία και αφορά και τη νέα γενιά». Περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό Όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορούν περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.


«Έχουμε ένα μεγάλο πακέτο ευρωπαϊκών πόρων που είναι 72 δισεκατομμύρια. Θα φέρουν άλλα 30 δισεκατομμύρια από τον ιδιωτικό τομέα και αυτά τα χρήματα πρέπει να απορροφηθούν στην ελληνική οικονομία. Για να συμβεί αυτό θέλουμε περισσότερες επιχειρήσεις. Θέλουμε λοιπόν και δημιουργούμε τις συνθήκες έτσι ώστε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Πρώτον, με προγράμματα επιδοτούμενα. Δηλαδή έχουμε προγράμματα αυτή τη στιγμή της Αναπτυξιακής Τράπεζας που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που κατ’ ουσίαν, το 40% του κεφαλαίου που παίρνουν οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τόκο και για το υπόλοιπο 60% επιδοτούνται και με τρεις εκατοστιαίες μονάδες» εξήγησε.


«Έχουμε 45 με 50 χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και θέλουμε να προσθέσουμε 60 χιλιάδες τουλάχιστον ακόμα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365