Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Αλλάζει απότομα ο καιρός - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα και χαλάζι

Οι περιοχές που αναμένονται καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι σύμφωνα με το meteo. Οι περιοχές που αναμένονται καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει σήμερα Πέμπτη 10/08 σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.


Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή).



Βροχές κατά περιόδους αναμένονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες.


Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 - 15:00 και 15:00 - 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης 10/08.


Η προειδοποίηση Αρναούτογλου για μπουρίνια


Με ανάρτησή του στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι «την Πέμπτη 10/8 με τη μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα πέρασμα από μπόρα καταιγίδα, φαινόμενα που ίσως έχουν και τη μορφή μπουρινιού και συνοδεύονται πρόσκαιρα από έντονη βροχόπτωση, πολύ δυνατό άνεμο ή και χαλάζι!


Οι χρονικές περίοδοι εκδήλωσης των παραπάνω φαινομένων δίνονται κατά προσέγγιση. Σημαντικό: Πριν την έλευση αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια βροχής- καταιγίδας αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση το μπάνιο στη θάλασσα και φυσικά δεν απομακρυνόμαστε από τις ακτές για καλό και για κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365