Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Πότε ανοίγουν τα σχολεία, η ημερομηνία που γυρίζουν οι μαθητές στα θρανία

Αντίστροφα αρχίζουν να μετρούν οι μαθητές

Μαθητές και γονείς αρχίζουν σιγά σιγά να σκέφτονται την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία για το διδακτικό έτος 2023-24.

Αντίστροφα αρχίζουν να μετρούν οι μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας για να επιστρέψουν στα θρανία τους.


Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει από την 1η Σεπτεμβρίου να είναι στις θέσεις τους στις σχολικές δομές της χώρας για τις προετοιμασίες, όμως οι μαθητές θα πάνε στα σχολεία τους λίγες ημέρες αργότερα.


Μέχρι την επανέναρξη των μαθημάτων απομένει πλέον λιγότερο από μήνας καθώς το πρώτο κουδούνι αναμένεται να χτυπήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.


Βάσει του ΦΕΚ ΦΕΚ 126/2016 ισχύουν τα εξής:

Σχολικό έτος και διδακτικό έτος


1. Σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.


2. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.


3. Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.


Όταν η 11 Σεπτεμβρίου ή η 15 Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα ωστόσο, φέτος η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Δευτέρα οπότε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τότε εν αναμονή και της επίσημης εγκυκλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365