Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Πρώτη θέση για τη DRT σε διεθνή διαγωνισμό, με την συμμετοχή της συντοπίτισσας μας Σταυρούλας - Ολυμπίας Μαυρίδου (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτο
Την πρώτη της διάκριση κατάφερε να λάβει η Democritus Racing Team (DRT) στο διαγωνισμό Formula Student της Τσεχίας. 

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Ιάσονας Κατσαντώνης, μαζί με την υπεύθυνη της υποομάδας του Business Plan, την συντοπίτισσα μας από την Ίδα Αλμωπίας Σταυρούλα - Ολυμπία Μαυρίδου, παρουσίασαν στα πλαίσια του διαγωνισμού ένα πρωτότυπο επιχειρηματικό πλάνο, κατακτώντας την πρώτη θέση στο αγώνισμα του Business Plan μεταξύ 37 ομάδων από όλον τον κόσμο. 

Η νίκη αυτή έκλεισε με τον πιο ευχάριστο τρόπο τη φετινή σεζόν για όλους τους φοιτητές, που εργάστηκαν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Η Democritus Racing Team (DRT) ιδρύθηκε το 2017 από φοιτητές στην Ξάνθη. Η ομάδα εκπροσωπεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις εκπαιδευτικές διοργανώσεις μηχανικών Formula Student και Formula Society of Automotive Engineers (FSAE).

Στόχος των διαγωνισμών είναι ο σχεδιασμός, η σύνθεση και η δοκιμή ενός πρωτότυπου αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου Formula. Αυτό βασίζεται σε μία σειρά από κανονισμούς, σκοπός των οποίων είναι τόσο η εξασφάλιση της οδικής - αγωνιστικής ασφάλειας, όσο και η επίλυση των σύνθετων προβλημάτων στον τομέα της μηχανικής.

Αυτήν τη στιγμή η ομάδα αριθμεί περισσότερα από 40 μέλη και έχει κατασκευάσει 3 μονοθέσια. Συγκεκριμένα, 1 βενζινοκίνητο, την Αργώ, με την οποία είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Ιταλίας το 2017 και της Ολλανδίας το 2021 και 2 ηλεκτρικά. Με το πρώτο ηλεκτρικό, το EXR1 συμμετείχε πέρσι στο διαγωνισμό FS Alpe Adria στην Κροατία και με το δεύτερο, την Οδύσσεια, συμμετείχε φέτος στους διαγωνισμούς της Ιταλίας και της Τσεχίας.

Με σκληρή δουλειά και κόπο οι Έλληνες φοιτητές μηχανικοί της DRT, συνεχώς εξελίσσονται και εκπροσωπούν τη χώρα μας με μεγάλη υπερηφάνεια στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ευρώπη.








3 σχόλια:

  1. Μπραβο πολλά συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ! Οι υπόλοιποι ασχοληθείτε με το αντιδημαρχικι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού κολλάει ρε αδερφέ το αντιδημαρχιλίκι; Σταματήστε πια να βγάζετε τα κόμπλεξ σας εδώ κι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365