Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Σε άνοδο η αγορά καινούριων IX - Ποια προτιμούν οι Έλληνες

Ποια προτιμούν οι Έλληνες

Πολύ καλά έχει ξεκινήσει το πρώτο μισό του Ιουλίου για τις πωλήσεις αυτοκινήτου της χώρας μας, οι οποίες σημειώνουν σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι.


Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα έχουν κλείσει το πρώτο 6μηνο του έτους με αύξηση 28,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ξεπερνώντας ήδη τα 70.000 αυτοκίνητα (70.362 με βάση τα επίσημα στοιχεία).


Η αύξηση αυτή οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με κυριότερο την επίλυση των προβλημάτων στην παραγωγή που είχε επιφέρει τα προηγούμενα χρόνια η πανδημία του κορωνοϊού και η περίφημη κρίση των ημιαγωγών.


Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα αυτά έχουν ξεπεραστεί και έτσι, όπως συμβαίνει στις περισσότερες αγορές του πλανήτη, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα μας έχουν επανακάμψει.


Τον Ιούλιο λοιπόν και τις πρώτες 16 ημέρες του μήνα, η αγορά αυτοκινήτου της Ελλάδας ακολουθεί την ίδια, πολύ καλή επίδοση των προηγούμενων μηνών, αφού με βάση τα πρώτα στοιχεία έχουν ταξινομηθεί 4.946 καινούργια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 26,7% σε σχέση με τα 3.905 περσινά.


Εάν μάλιστα οι επόμενες ημέρες του μήνα συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, τότε δεν αποκλείεται ο Ιούλιος να κλείσει σε μια επίδοση κοντά στα 13.800 αυτοκίνητα και να σημειώσει έτσι ρεκόρ για τη φετινή χρονιά (καλύτερος μήνας έως τώρα είναι ο Ιούνιος με 13.394 πωλήσεις).


Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου η μάρκα που έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις είναι η Toyota με 892 αυτοκίνητα. Δεύτερη είναι η ενισχυμένη αυτό το μήνα Fiat με 581 ταξινομήσεις, ενώ κατά σειρά την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Hyundai, Peugeot και Kia με 555, 443 και 361 πωλήσεις.


carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365