Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοινώνονται δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Ανακοινώνονται δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Δύο νέα προγράμματα επιδότησης στο πλαίσιο του “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027”, του ΕΣΠΑ 2021-2027, αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα, οι οποίες και θα αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα απευθύνονται σε επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, σε €350 εκατ.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις δράσεις:

• Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό €200 εκατ.

• Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών επιχειρήσεων, ύψους €150 εκατ.


Οι δύο δράσεις έχουν ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας σ’αυτές.


Αναλυτικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με τις προδημοσιεύσεις των σχετικών δράσεων, οι οποίες και αναμένονται.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τον τουριστικό κλάδο, σε εξέλιξη βρίσκεται ο β’ κύκλος του καθεστώτος “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων”, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων έως τις 13 Οκτωβρίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2023 ανέρχεται €150 εκατ., εκ των οποίων €75 εκατ. αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Τα λοιπά εβδομήντα €75 εκατ. αφορούν τα είδη:

• ενίσχυσης της επιχορήγησης

• επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης

• επιδότησης του κόστους της

δημιουργούμενης απασχόλησης και προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ– Αv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365