Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλος η επιταγή ακρίβειας: Το μέτρο που ήταν «κλειδωμένο» μπήκε στο χρονοντούλαπο

Διαβάστε Παρακάτω

Το Market Pass τελικώς δεν παίρνει παράταση και μαζί του παίρνει και μία σειρά από μέτρα που η αλήθεια είναι πως τα περίμεναν καρτερικά χιλιάδες δικαιούχοι.


Μέτρα που μπαίνουν στον «πάγο» λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία από την φονική κακοκαιρία Daniel. Ένα από τα μέτρα τα οποία είχαν διαρρεύσει στα κυβερνητικά ρεπορτάζ και θα ήταν μία πραγματική βοήθεια για χιλιάδες πολίτες είναι η επιταγή ακρίβειας σε μακροχρόνια ανέργους, δικαιούχους επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.


Η επιταγή ακρίβειας είχε δοθεί πέρσι τα Χριστούγεννα, ενώ είχε «ανοίξει κουβέντα» για φέτος τα Χριστούγεννα, με τα ρεπορτάζ να μεταθέτουν τις ανακοινώσεις για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Την κυβέρνηση όμως την «πρόλαβε» η κακοκαιρία. Σύμφωνα με οικονομολόγους η οικονομική καταστροφή είναι μεγάλη και μπορεί να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση είτε μεταθέτει είτε ακυρώνει μέτρα τα οποία σκόπευε να εφαρμόσει. Ένα από τα μέτρα που μετατίθενται είναι το επίδομα προσωπικής διαφοράς το οποίο θα πληρωθεί Ιανουάριο αντί για Δεκέμβρη.

Από την άλλη πλευρά δεν θα παραταθεί ένα μέτρο που σχεδόν είχε εξαγγελθεί και είναι η παράταση του market pass για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365