Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Ένα νέο πλαίσιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών σχεδιάζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». 


Ο Κ. Χατζηδάκης εξηγεί ότι θα έρθει στη Βουλή σε δεύτερο χρόνο. Θα προηγηθεί, αμέσως μετά τη ΔΕΘ, η ψήφιση ρυθμίσεων για την ευρύτερη χρήση των ψηφιακών εργαλείων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και για τον περιορισμό της χρήσης μετρητών στις συναλλαγές.


Σε ότι αφορά τη φοροδιαφυγή σημειώνει ότι «ναυαρχίδα της προσπάθειάς μας θα είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και την ΑΑΔΕ για να κάνει τους αντίστοιχους ελέγχους. Εκεί θα ασχοληθώ προσωπικά έτσι ώστε να μην ξεφύγουμε από τα χρονοδιαγράμματα και στους πρώτους μήνες του 2024 να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση 450.000 επιχειρήσεων. Παράλληλα προχωρούν πρωτοβουλίες για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, για το myDATA και τη γενίκευση αυτών των πρωτοβουλιών. Οι διασταυρώσεις που έγιναν ήδη από την ΑΑΔΕ στη Ζάκυνθο και σε νησιά του Αιγαίου τις τελευταίες μέρες δείχνουν ότι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές μπορεί να φέρει πολύ σημαντικά έσοδα».


Όπως υποστηρίζει «το 2024 θα είναι κομβικής σημασίας έτος για όλα αυτά. Θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα αλλάξουν μια σειρά από σημαντικές παράμετροι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν ένα πλεονέκτημα, ότι δεν είναι ούτε δεξιές ούτε κεντρώες ούτε αριστερές. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αν από τη διασταύρωση προκύπτει ότι κάποιος έκανε φοροδιαφυγή, την έκανε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365