Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Όσα φέρνει ο καρατζοβας: Παρουσιάζει ο Βόρειος Άνεμος

Παρουσιάζει ο Βόρειος Άνεμος

Κυρίες, κύριοι γεια σας από την βροχερή Πέλλα.

Μήνας προεκλογικός, μήνας γεμάτος τάματα, μήνας με πολλά θα, θα, θα.

Πολλοί υποψήφιοι και μάλιστα αρκετοί δεν γνωρίζουν το όνομα της ομάδας τους, τώρα και ως την 8 του Oktomber, θα γίνουν φαν των ερασιτεχνικών ομάδων και μετά για μια πενταετία λα λα λα και όσοι πάρουν καρεκλιτσα θα ξαναασχοληθουν το 2028.

Αυτά για τα των εκλογών και συνεχίζω.

Προχθές, έπεσε στα χέρια μου ένα επίσημο έγγραφο, όσο αφορά την απογραφή του πληθυσμού το '21.

Κάθισα και έκανα τις αναλύσεις μου, κοίταξα τα κιτάπια μου και για εσάς, είτε λίγο είτε πολυ, έβγαλα κάποιες ειδησουλες.

Θα αναφερθώ σε Μεγαλοχώρια άνω των 1000 κατοίκων). 

Καλώς κακώς, το 2011 ο Νομός είχε 31 χωριά άνω των 1000 κατοίκων.

Σήμερα είναι 18 ( τα δύο οριακά).

Πάμε λοιπόν στο ποδοσφαιρικό νόημα. Να σημειώσω ότι εντός παρένθεσης είναι ο αριθμός της απογραφής του 2021.

Μ. Άλεξ. Π. Πέλλας (2050). Αγωνίζεται την τελευταία 15ετια στην Pella league, με συμμετοχές σε τελικούς κυπέλλου αλλά χωρίς κατάκτηση.

Μ. Άλεξ. Ν. Μυλοτοπου (1831). Σύλλογος με κατακτήσεις στο πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά δυστυχώς έπειτα από αδράνεια ετών, τώρα μετά βίας είναι στην Β.

ΑΣ Πρόμαχοι (1654). Ομάδα με συμμετοχές σε Α και Β, αλλά χωρίς τίτλο. Αγωνίζεται στην Α.

Ολυμπιακός Γαλατάδων (1628). Σύλλογος με τίτλους σε πρωταθλημα- κύπελλο και πολλές συμμετοχές στην Δ Εθνική. Είναι στην Α1.

ΑΕ Καριωτισσας (1605). Το πρώτο τσαφ. Απέχει αρκετές σεζόν τα της ΕΠΣ. Τώρα αγωνίζεται μόνο στα παιδικά πρωταθλήματα.

Μ. Άλεξ. Ν. Πέλλας (1275). Με σκαμπανεβάσματα και απουσίες η Νέα. Φέτος θα αγωνιστεί στην Α.

Μ. Άλεξ. Αρνισσας (1270). Μεγαλοχώρι χωρίς πλούσια ποδοσφαιρική δράση. Το μόνο θετικό η συνεχή παρουσία στην ΕΠΣ. Παίζει στην Β.

Μ. Άλεξ. Αρσενίου (1241). Τσαφ Νο 2. Πολλά χρόνια χωρίς παρουσία, αν και στο παρελθόν έχει παίξει μπαράζ πρωταθλητών της τότε κορυφαίας Α και πλευ οφ.

Άρης Αθυρων (1234). Ομάδα με συμμετοχές σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία. Για φέτος λέγεται ότι... θα απέχει.

Άρης Παλαίφυτο (1225). Σύλλογος με πλούσια ιστορία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Βεβαίως και αρκετές συμμετοχές στην Δ Εθνική. Θα παίξει Α.

Νίκη Καλής (1222). Ομάδα με συνεχή ιστορία στην ΕΠΣ, αλλά πέραν ενός πρωταθλήματος προ 25ετιας. Τα μισά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία αλλά τα υπόλοιπα στις μικρές. Θα παίξει Α.

ΑΣ Σεβαστειανα (1180). Χωριό με μικρή ιστορία πέραν ενός πρωταθλήματος στην τότε Α πριν 40 χρόνια. Πολλές σεζόν εκτός δράσης και τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζεται ως αξιόλογη ομάδα. Θα παίξει Α1.

Άρης Λουτρακίου (1176). Τα τελευταία χρόνια είναι απών από την δράση. Παλαιότερα είχε και παρουσία σε πλευ οφ.

ΠΑΟΚ Αραβησσού (1170). Και άλλος απών από την ΕΠΣ. Να σημειώσω ότι η ομάδα της Αραβησσού έχει πολλούς τίτλους σε πρωτάθλημα και κύπελλο και φυσικά συμμετοχή προ χρόνων στην τότε Γ Εθνική Ερασιτεχνική.

Δόξα Εξαπλατάνου (1080). Ποιος το υπολόγιζε ότι η ομάδα της Ανατ. Αλμωπίας θα έφθανε σε αυτό το σημείο. Τα τελευταία χρόνια δεν ακούγεται πουθενά και δυστυχώς.

Νίκη Αξου- (1055). Το ιστορικότερο ποδοσφαιρικό χωριό της Πέλλας σε συμμετοχές στις Εθνικές κατηγορίες. Πολλές διακρίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Παίζει στην Α1.

Ακρίτας Σωσανδρας (1008). Μικρό παρελθόν αλλά τα τελευταία χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1. Παίζει στην Α1.

Άρης Αμπελειων (1003). Η μοναδική διάκριση, προ 7ετιας όταν συμμετείχε σε τελικό κυπέλλου. Πολλές σεζόν στην δεύτερη κατηγορία και με λίγες συμμετοχές στην Α1. Φέτος θα αγωνιστεί στην Α.

Ως επίλογος να προσθέσω ότι από τους 18, στα φετινά πρωταθλήματα, οι 5 θα παίξουν Α1, οι 5 στην Α, οι 2 στην Β και 6 μεγαλοχωρια δεν θα συμμετέχουν στα δρώμενα της ΕΠΣ Πέλλας.

*** Θέρμη παράκληση, πριν και αν σχολιάσετε κάποιο πληθυσμό χωριού, κοιτάξτε πρώτα την επίσημη απογραφή του 2021.

Γεια σας από τον Βόρειο Άνεμο.

4 σχόλια:

  1. Να σημειώσω ότι ο Ν. Μυλότοπος, εκτός του ότι έπαιξε Δ Εθνική, είχε και συμμετοχή σε αγώνες μπαράζ με όμορους Νομους. Βόρειος Άνεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτο που εγραφες ολον το χειμωνα δεν θα πεις κατι....και ας ειναι "μικροχωρι"........να προσθεσω οτι πολλες ομαδες απο αυτες που ανεφερες δεν εχουν μονο αυτη την ιστορια που ανεφερες!!

      Διαγραφή
    2. Κάνε πρόσθεση τις ιστορίες για τις πολλές άλλες ομάδες. Άντε εσύ Νότιε Ανεμε!!

      Διαγραφή
  2. ΣΕ ΑΛΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΑ ΓΡΑΨΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΗΚΟΣΤΟΜΩ,Α.Σ ΚΑΙ ΕΘΝΗΚΟ ΓΙΑΝΙΤΣΟΝ...ΕΝΤΑΞΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365