Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Αλμωπίας: Δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αλμωπίας του ΚΚΕ

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν συμμετέχει στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την παρέμβαση μας για τις εξελίξεις στον Δήμο Αλμωπίας. Θα παίρνουμε θέση και θα είμαστε μπροστά σε όποιο πρόβλημα προκύψει και θα αφορά τις λαϊκές οικογένειες του δήμου μας.

Η κάθοδος μας στις δημοτικές εκλογές παρεμποδίστηκε από το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση, με τον απαράδεκτο τριπλασιασμό των υποψηφίων που καλείται να έχει ένας συνδυασμός. Αυτός ο νόμος έχει αν όχι τη στήριξη, την ανοχή όλων των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, καθώς εν τέλει επιχειρεί να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές και να απαγορεύσει σε τίμιους ανθρώπους «να κάνουν κάτι για το χωριό τους» αν δεν μαντρωθούν σε έναν από τους συστημικούς συνδυασμούς.

Η κομματική οργάνωση Αλμωπίας του ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής να μην στηρίζει ούτε να ανεχτεί κανέναν από τους τρείς συνδυασμούς που συμμετέχουν στις φετινές εκλογές.

Κάθε εκλογική μάχη, όπως και αυτή της αυτοδιοίκησης, είναι πολιτική μάχη. Κανένας από τους συνδυασμούς που διεκδικούν το δήμο Αλμωπίας δεν παρουσίασε το πολιτικό του πρόγραμμα, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, για την μείωση των δημοτικών τελών, για την βελτίωση της σχολικής στέγης, για την απορρόφηση του συνόλου των αιτούντων σε παιδικούς σταθμούς, για την μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, για την ελάφρυνση από δημοτικά τέλη και φόρους του μικρομεσαίου καταστηματάρχη κλπ.

Κανένας τους δεν έχει στον προσανατολισμό του να φορολογήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις αλυσίδες super market καθώς και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Όλοι όσοι διοίκησαν και θα διοικήσουν, από τη στιγμή που δεν έρχονται σε σύγκρουση με την κεντρική πολιτική, που θεωρεί τους δήμους τοπικό φοροεισπράκτορα είναι καταδικασμένοι να εφαρμόσουν:

- Τη χρηματοδότηση των δήμων με ιδία έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη με ταυτόχρονη συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης.

- Την ανταποδοτικότητα, δηλαδή παρεχόμενες υπηρεσίες επί πληρωμή.

- Τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό και ταυτόχρονα με ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων, αφήνοντας πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τη στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων, όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, με μεταφορά του κόστους στον δημότη.


Οι μεταπηδήσεις που παρακολουθήσαμε το προηγούμενο διάστημα από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, αποδεικνύουν τις θολές διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν μεταξύ των τριών συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο Αλμωπίας. 

Αυτό που φαίνεται πιο ξεκάθαρα είναι η σύμπλευση στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που επιβαρύνουν τον δημότη. Προβλήματα όπως :

Η αύξηση των δημοτικών τελών και της ανταποδοτικότητας.

Η τιμολόγηση ενός κοινωνικού αγαθού όπως το νερό. 

Η εκτόξευση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, που κατατρώει το αγροτικό εισόδημα. 

Προβλήματα που η λύση τους μπορεί να διεκδικηθεί μόνο μέσα από τη σύγκρουση και τον αγώνα, και όχι από «όμορφες» και «βαρύγδουπες» δηλώσεις στήριξης.

Η κομματική οργάνωση Αλμωπίας του ΚΚΕ δηλώνει παρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η πολιτική μας κριτική θα γίνεται από θέσεις αρχών, θα βρισκόμαστε στο πλευρό του δημότη για την αντιμετώπιση της φορολεηλασίας που προετοιμάζουν κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμοι να του επιβάλουν.

Διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από όποια θέση βρισκόμαστε την βελτίωση της καθημερινότητας, την μείωση των ανταποδοτικών τελών, ένα δήμο φιλικό σε όλους τους δημότες και όχι πεδίο επιχειρηματικής δράσης. 

Στηρίζουμε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Αποστολίδης Χαράλαμπος, 57 ετών, παιδίατρος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.

Καλαϊτζής Μιχάλης, 40 ετών εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - δημόσιος υπάλληλος. Μέλος ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων Γιαννιτσών.

Κανάκης Μάνος, 53 ετών, δικηγόρος ελεύθερος επαγγελματίας.

Καραθάνου Θεοδώρα, 32 ετών, εργαζόμενη σε φαρμακοβιομηχανία, μέλος ΔΣ ΟΓΕ.

Κουτούφης Φάνης, 44 ετών, αγρότης, πωλητής λαϊκών αγορών. Γραμματέας Αγροτικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Παπαδοπούλου Ελένη, 27 ετών, ψυχολόγος, άνεργη. Μέλος ΔΣ ΕΣΥΝ.

Σίσκος Χρήστος, 63 ετών, συνταξιούχος Δημοσίου.

Τσιτσάγκας Χαράλαμπος, 56 ετών, λογιστής φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας. Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Έδεσσας.

Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα, 45 ετών, λογίστρια φοροτεχνικός ελεύθερη επαγγελματίας. Μέλος του Συλλόγου Λογιστών Ν. Πέλλας, αντιπρόσωπος στην ΠΟΦΕΕ.                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365