Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Η νέα είδηση για τις νέες ταυτότητες: Το βασικό στοιχείο που δεν θα έχουν τυπωμένο

Διαβάστε Παρακάτω

Μία νέα είδηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τις νέες ταυτότητες, που ομολογουμένως, έχουν δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα των πολιτών.

Συγκεκριμένα, οι νέες ταυτότητες θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από τις 25 Σεπτεμβρίου χωρίς όμως τον προσωπικό αριθμό του πολίτη, μία μεταρρύθμιση που θα έρθει χρονικά αργότερα. Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της «Καθημερινής», τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, οι νέες ταυτότητες θα εκδίδονται χωρίς τον προσωπικό αριθμό πολίτη.


Ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη έχει εξαγγελθεί από το 2020 και αναμένεται τους επόμενους μήνες να εφαρμοστεί και αυτή η αλλαγή από την κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτός θα είναι ο μοναδικός αριθμός που θα χρησιμοποιεί ο κάθε πολίτης σχεδόν για το σύνολο των συναλλαγών του με το Δημόσιο αντικαθιστώντας κάθε άλλον αριθμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες που θα αποκτήσουν άμεσα νέες ταυτότητες θα προσέρχονται εκ νέου στα αστυνομικά τμήματα και θα τυπώνεται σ' αυτές ο προσωπικός αριθμός τους ατελώς, όταν θα είναι πλέον διαθέσιμος. 


Στις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν έως τον Δεκέμβριο έχει προβλεφθεί να υπάρχει κενός χώρος στην πίσω πλευρά, στον οποίον θα μπορεί να τυπωθεί αργότερα και ο προσωπικός αριθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365