Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΑΔΕ: Απλοποιείται η διαδικασία ακινητοποίησης οχημάτων με ξένες πινακίδες

Διαβάστε Παρακάτω

Πρόσωπα με συνήθη κατοικία στο εξωτερικό που κατέχουν στην Ελλάδα I.X.E. όχημα με ξένες πινακίδες σε καθεστώς προσωρινής εισαγωγής, μπορούν να επωφεληθούν από την απλούστευση της διαδικασίας ακινητοποίησης του οχήματος για τα διαστήματα απουσίας τους στο εξωτερικό, όπως προβλέπει Εγκύκλιος του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι, κατά κύριο λόγο ομογενείς, στο παρελθόν έπρεπε να ζητήσουν την μολυβδοσφράγιση του οχήματός τους με παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου πριν από την αναχώρησή τους για το εξωτερικό και ομοίως την αποσφράγισή του, κατά την επιστροφή τους για το διάστημα παραμονής τους στη χώρα μας. Με τη νέα διαδικασία δίνεται πλέον η δυνατότητα στα δικαιούχα πρόσωπα να:


• υποβάλουν αίτημα προς το αρμόδιο τελωνείο για την ακινητοποίηση του οχήματός τους αλλά και την άρση αυτού, στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) με τη χρήση κωδικών Taxisnet, στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» ακολουθώντας τη διαδρομή: Νέο Αίτημα > Τελωνεία > Θεματική Ομάδα «Οχήματα-Προσωρινή Εισαγωγή» > Διαδικασία «Ακινητοποίηση Οχημάτων & Άρση Ακινησίας οχημάτων»


• ακινητοποιήσουν το όχημά τους σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης με αποκλειστικά δική τους ευθύνη χωρίς την παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου


• πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στο διάστημα κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα, ηλεκτρονικά, με τη χρήση κωδικών TAXISnet, μέσω του Υποσύστηματος Εισαγωγών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (ICISnet), στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, στη διαδρομή www.aade.gr > Τελωνειακές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές συναλλαγές > IMPORTS-Σύστημα Εισαγωγών > Εισαγωγές > e-Αίτηση > Υποβολή e-Αίτησης.


Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «Η νέα διαδικασία διευκολύνει σημαντικά τη μέχρι τώρα υφιστάμενη πρακτική, καθώς οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν πλέον ψηφιακά να υποβάλουν το αίτημά τους για ακινητοποίηση ή επανακυκλοφορία του όχηματός τους και να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας, διασφαλίζοντας την άμεση και χωρίς κόπο εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365