Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί από Super Puma, στους δρόμους και ο στρατός - Βίντεο που «κόβουν την ανάσα»

Βίντεο που «κόβουν την ανάσα»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Καρδίτσα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες πολίτες. Ήδη στους δρόμους είναι μηχανήματα του στρατού ενώ τις πρώτες διασώσεις έχουν κάνει ελικόπτερα super puma.

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.


Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό.


Διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.


Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων.


Συμβάλλει και ο στρατός

Αμεσα ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός των κατοίκων από τον στρατό, οποίος έφτασε στην πλημμυρισμένη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, που χτυπήθηκε από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel.


Ανδρες του στρατού μεταφέρουν ηλικιωμένους στα χέρια, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα μπροστά στις εισόδους των σπιτιών τους. Από εκεί τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο με τα ειδικά οχήματα που έχουν σπεύσει στο σημείο για να συμβάλουν στην επιχείρηση που βρίσκεται σε πλήξη εξέλιξη.


Σημειώνεται ότι ο Παλαμάς είναι ένα από τα χωριά που δέχθηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας, αφού ολόκληρο το χωριό θάφτηκε στα λασπόνερα.


@dnews.gr Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. #dnewsgr #kakokairia #kakokairiadaniel #karditsa ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr
@dnews.gr Η πρώτη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στο χωριό Αγία Τριάδα και αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. #dnewsgr #kakokairia #kakokairiadaniel #karditsa ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365