Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ο Νίκος Παρούτογλου στο Aridaia365: Το Όραμα, οι Δεσμεύσεις και η Πορεία για μια Ανανεωμένη Αλμωπία

Επιμέλεια Συνέντευξης: Αντώνης Καρατζίδης

Μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, η τοπική μας κοινότητα ανέδειξε νέους ηγέτες και νέες φωνές. Ο Νίκος Παρούτογλου, με τον συνδυασμό "Αλμωπία Ψηλά", κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών από την πρώτη Κυριακή, με το εντυπωσιακό ποσοστό των 45%.

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Παρούτογλου πίσω από τα αποτελέσματα και τις πολιτικές ανακοινώσεις; Ποια είναι η οραματική του προσέγγιση για το μέλλον της περιοχής μας; Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον άνθρωπο πίσω από την καμπάνια και τα όνειρά του για την Αλμωπία.

Διαβάστε παρακάτω την αποκλειστική του συνέντευξη στο Aridaia365:

Επιμέλεια συνέντευξης: Αντώνης Καρατζίδης.


- Νίκο, με ποσοστό 45% από την πρώτη Κυριακή, τι πιστεύετε ότι δήλωσε το κοινό για την εμπιστοσύνη τους στον συνδυασμό Αλμωπία Ψηλά;

- Την αποδοκιμασία αφενός παραγωγής δημοτικού έργου από την απερχόμενη πλειοψηφία και αφετέρου, την εμπιστοσύνη του στον προγραμματικό μας λόγο, αλλά και σε εμένα προσωπικά. Νομίζω ότι οι δημότες εισέπραξαν την ποιοτική διαφορετικότητα, της στοχευμένης εκλογικής στρατηγικής.


- Ποιο είναι το πρώτο σας βήμα ως εκλεγμένος αξιωματούχος και πώς σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των πολιτών;

- Θα είμαι συνεπής με τις εξαγγελίες μου. Πρώτα θα αναδείξω τον τρόπο που θα διοικήσουμε. Στη συνέχεια και μέσα από κοινωνική συμμετοχή, θα ξεδιπλώσουμε τις προτεραιότητες των έργων. Ανταποκρίνομαι, σημαίνει υλοποιώ τις δεσμεύσεις.


- Με τις σημερινές προκλήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα αντιμετωπίσετε;

- Δεν συμμερίζομαι την θεωρία ανυπέρβλητων εμποδίων.Ίσως η εμπεδωμένη νοοτροπία της πελατειακής σχέσης, να χρειαστεί χρόνος να την ξεπεράσουμε.


- Κατά την εκστρατεία σας, ποιο ήταν το πιο σημαντικό μήνυμα που θέλατε να περάσετε στους πολίτες;

- Ότι η αντίληψή μου για την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής είναι διαφορετική. Ξέρετε, η εμπεδωμένη θεωρία "όλοι ίδιοι είναι" με ενοχλούσε. Αυτό ιεραρχούσα ώστε να το ανατρέψω και νομίζω σε έναν βαθμό το πέτυχα.


- Υπάρχουν συγκεκριμένα πρότζεκτ ή προγράμματα που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε κατά τη διάρκεια της θητείας σας;

- Αυτά ειναι θεωρητικά σχήματα λόγου και εντυπωσιασμού. Επαναλαμβάνω διαρκώς την πολιτική των αυτονόητων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ξεδιπλώσω το πρόγραμμα.


Πώς βλέπετε το ρόλο της νεολαίας στην ανάπτυξη και την ανανέωση της τοπικής κοινωνίας;

- Οι νέοι αποτελούν το δυναμικότερο υποσύνολο την τοπικής κοινωνίας. Προτίθεμαι, οι επιλογές να γίνονται μέσα από τα "μάτια της νέας γενιάς. Είναι μονόδρομος λογικής. Εξάλλου απευθυνθήκαμε στους πολίτες με ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο.


- Ποιοι θα είναι οι στενότεροι συνεργάτες σας και πώς θα εργαστείτε ως ομάδα για την υλοποίηση των στόχων σας;

- Επαναλάμβανα συνεχώς από το 2019 τόσο που νόμιζα ότι κούραζα κάποιες φορές οτι οι παρέες γράφουν ιστορία. Άρα η θεσμική λειτουργία ομάδας για μένα αποτελεί επιλογή ζωής. Στενότεροι συνεργάτες μου θα είναι, όλοι όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εντολέων, των ψηφοφόρων.


- Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας όσον αφορά τον πολιτισμό και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής;

- Το κεφάλαιο εναλλακτικός τουρισμός με ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι θεμελιώδες και καθοριστικό.Το εξειδίκευσα προεκλογικά, με συγκεκριμένο λόγο. Αποτελεί την βάση για οικονομική εκτόξευση του Δήμου. Δεν είναι μία η προτεραιότητα,αλλά συνολική, και σαν τέτοια θα υλοποιηθεί.


- Πώς σκοπεύετε να ενισχύσετε τη σχέση μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών, ειδικά σε θέματα διαφάνειας και συμμετοχής;

- Αυτονόητο και απλό. Επανέλαβα πολλές φορές τις ορολογίες, συμμετοχικότητα, συλλογικότητα, κοινωνική διαβούλευση, κοινωνική νομιμοποίηση όχι παρεμπιπτόντως αλλά συνειδητά. Η λογοδοσία δεν θα είναι μόνο η επιβεβαίωση του ερωτήματός σας, αλλά και το επιστέγασμα για την οικονομική διαφάνεια.


- Σε πέντε χρόνια από τώρα, πώς θα θέλατε να θυμούνται οι πολίτες τη θητεία σας;

- Μέχρι τότε έχουμε να διαβούμε πολλά. Δεν βιάζομαι να απαντήσω. Βιάζομαι όμως να ξεκινήσουμε την πορεία στο μέλλον.

Επιμέλεια συνέντευξης: Αντώνης Καρατζίδης

12 σχόλια:

  1. Ο μετεκλογικός του λόγος συγκροτημένος όπως και ο προεκλογικός. Δημιουργεί προσδοκίες . Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο ώριμες θέσεις δεν άκουσα άλλη φορά από πολιτικό στην Αλμωπία(πλήν Πασχαλίδη) Μπράβο κ.Παρούτογλου. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο ανέβασες ψηλά τον στόχο των προσδοκιών. Καλά έκανες,αλλά τώρα πρέπει να είσαι προσεκτικός. Εμείς σε πιστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που εκφράζεται. Μακάρι να επαληθευτεί και στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαμένη πενταετία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο χαμένος δεν θα βρει ποτέ το δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365