Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Πέντε δημάρχους έβγαλε το ΚΚΕ, σε ποιες περιοχές

Δήλωση Δημήτρη Κουτσούμπα
Οι τέσσερις υποψήφιοι του ΚΚΕ που είχαν περάσει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, κατάφεραν να κερδίσουν τελικά και να εκλεγούν δήμαρχοι.

Στον α’ γύρο της 8ης Οκτωβρίου, το ΚΚΕ είχε εκλέξει δήμαρχο στην Ικαρία. Στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, το ΚΚΕ εξέλεξε δημάρχους σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαΐδάρι. Τους τέσσερις νεοεκλεγμένους δημάρχους συνεχάρη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην Πάτρα, με την ενσωμάτωση στο 99,71% ο Κώστας Πελετίδης κατάφερε να επανεκλεγεί για τρίτη φορά δήμαρχος της αχαϊκής πρωτεύουσας, συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,72%, έναντι 43,28% του Κωνσταντίνου Σβόλη.

Στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος νίκησε με 61,51% τον Χρήστο Βοσκόπουλο που συγκέντρωσε ποσοστό 38,49% στο 100% της ενσωμάτωσης.

Στην Πετρούπολη, ο Ευάγγελος Σίμος αναδείχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 55,33% έναντι 44,67% του Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, με την ενσωμάτωση στο 100%.

Και στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος είναι ο νέος δήμαρχος, καθώς συγκέντρωσε το 55,23% των ψήφων, έναντι 44,775% του Ευάγγελου Ντηνιακού.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογή από την πρώτη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, είχε εξασφαλίσει ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Ικαρία, Φανούρης Καρούτσος με 45,07%, υπερισχύοντας του απερχόμενου δημάρχου, Νίκου Καλαμπόγια, που πήρε 42,87%.

Δήλωση Δημήτρη Κουτσούμπα

Σε δήλωση για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που, και στον β’ γύρο, τίμησαν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με το γαρύφαλλο.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365