Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Το ψωμί… ψωμάκι – Έρχονται αυξήσεις στη φρατζόλα

Έρχονται αυξήσεις στη φρατζόλα
Για αυξήσεις έως και 15 λεπτά τη φρατζόλα προειδοποιούν οι αρτοποιοί ενώ μάλιστα έχουν ζητήσει και αθεσμικές συναντήσεις καθώς όπως λένε τα κόστη πλέον δεν αντιμετωπίζονται και θα αναγκαστούν να τα περάσουν στους καταναλωτές.

Με το λειτουργικό κόστος να αυξάνεται και την αβεβαιότητα για την πορεία των πρώτων υλών και ειδικά των σιτηρών να μεγαλώνει, οι αρτοποιοί αμφιταλαντεύονται έντονα εάν θα πρέπει να διατηρήσουν σταθερούς ή όχι τους τιμοκαταλόγους τους.

Παράγοντες του κλάδου πάντως εκτιμούν ότι εάν προχωρήσουν σε ανατιμήσεις, αυτές θα μπορούσαν να φθάσουν έως και 15 λεπτά ανά φραντζόλα.

Το θέμα της ακρίβειας, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με την Ομοσπονδία των Αρτοποιών.

Η ομοσπονδία αναμένεται να ενημερωθεί και για τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξής για τα αποθέματα σιτηρών.

Κλοιός αυξήσεων στο ψωμί
-Πετρέλαιο +25%
-Αλεύρι +7% – 10% (Αύγουστος)
-Ανησυχία για ουκρανικά σιτηρά
-Καταστροφές «Daniel»
-Σε σχέση με πέρυσι +6,6%
-Νέα αύξηση +0,15 €/φρατζόλα (αν δεν ληφθούν μέτρα)

Πηγή:Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365