Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Χιλιάδες προσλήψεις γιατρών, 17 νέες μονάδες και «τάξη» στα επείγοντα: Τι ρυθμίσεις φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας

Τι ρυθμίσεις φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
Τάξη στις εφημερίες, νέες μονάδες για εγκεφαλικά επεισόδια και χιλιάδες προσλήψεις προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ίδρυση 17 μονάδων για εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και για προσλήψεις 2.000 νοσηλευτών και 6.500 γιατρών από το 2024 επανέλαβε τη Δευτέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως κεντρικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης θα είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ με νόμο που θα έρθει στη Βουλή.

Όπως σημείωσε, θα προηγηθεί πρωτοβουλία για να «μπει τάξη» στα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις εφημερίες, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα υπάρχουν όλα τα στατιστικά δεδομένα για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να στελεχωθεί ο μηχανισμός.

Υπογράμμισε ακόμη ότι οι επόμενες παρεμβάσεις θα αφορούν την συνολική ανασύνταξη του ΕΚΑΒ και την ίδρυση ενός δικτύου 17 μονάδων για εγκεφαλικά επεισόδια που αποτελούν μάστιγα για την χωρά. Όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε περίπου 12 μήνες θα είναι στελεχωμένες όλες οι μονάδες, ενώ σε τρεις μήνες θα λειτουργούν πλήρως οι πρώτες πέντε μονάδες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι αυτές τις ημέρες προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές, σε ένα μηνά θα προσληφθούν ακόμη δυο χιλιάδες για να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία, ενώ προβλέπονται άλλες έξι με εξίμιση χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές την νέα χρονιά.

Δήλωσε ακόμη ότι συζητείται ότι στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει μια διάταξη που αφορά τις λίστες των νοσοκομείων και στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ώστε να υπάρχει μια κοινή λίστα για να ξέρουμε με ποιον τρόπο θα διανέμονται στα νοσοκομεία οι άνθρωποι που περιμένουν πολύ καιρό για χειρουργείο.


Σύντομα θα υπάρχουν λύσεις για τις λίστες χειρουργείων, τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς για τους χρόνιους πάσχοντες που στέκονται στις ουρές για τα φάρμακα τους, ανακοίνωσε οτι σήμερα ψηφίζεται διάταξη με την οποία τα φάρμακα θα πηγαίνουν - με δαπάνες του Δημοσίου -στα σπίτια η στα νοσοκομεία που γίνεται η θεραπεία τους. Ανέφερε αυτό θα μπορεί να εφαρμοστεί από 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε, ακόμη, ένα πρότυπο κέντρο για χημειοθεραπείες γυναικών με καρκίνο του μαστού το οποίο ετοιμάζεται στο «Έλενα Βενιζέλου» με την συμβολή μεγάλων χορηγιών.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με τα φάρμακα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι παγκόσμιο. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως δημιουργείται μηχανισμός στον οποίο όλοι οι παράγοντες θα είναι online, θα υπάρχει διαφάνεια και θα γνωρίζουν όλοι ποια φάρμακα είναι ελλειπτικά και ποια είναι σε περίσσευμα. Στην συνέχεια uα φτάνει στο κινητό του καταναλωτή που θα του λέει ποιο φάρμακο υπάρχει η όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365