Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

«Κυριακή στο χωριό ξανά»: Δείτε το επεισόδιο στο «Λουτράκι-Πόζαρ Αλμωπίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το επεισόδιο

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη μας μεταφέρει  στη γη όπου κατοικούσαν κάποτε οι θρυλικοί Άλμωπες, στα αρχαία ιαματικά λουτρά Πόζαρ, στην άκρη του Καϊμάκτσαλαν.


Βρισκόμαστε στο Λουτράκι της Πέλλας, με ζωντανή τη μνήμη του νερού. Ο Κωστής περνάει μια ολόκληρη μέρα παρέα με τους υλοτόμους τους χωριού (ντραβανάρηδες τους λέμε εδώ), τους παρακολουθεί και συμμετέχει στη ζωή τους. Από τις πιο μαγικές στιγμές του επεισοδίου, η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου, ένα εξαιρετικό τελετουργικό σαν ταινία εποχής. Κουβεντιάζουμε με τους κατοίκους του χωριού για τον ιαματικό τουρισμό, τα περίφημα κεράσια Αλμωπίας, τους νέους που επιστρέφουν, τα όνειρα τους, τον πολιτισμό τους, την ντοπιολαλιά τους (τα εντόπικα) και το Φεστιβάλ Πόζαρ.

Στην Κυριακάτικη γιορτή ανακαλύπτουμε χορούς και μουσικές, που καθρεφτίζουν την ιστορία του τόπου. Και φυσικά μαθαίνουμε τι είναι το «μακ μακ», το «κόλακ», τα «πιτσούλια», οι «μπίμπλες» και γευόμαστε όλες τις θρυλικές συνταγές του χωριού.


Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος

Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Νίκος Φυλάτος, Κώστας Αυγέρης

Εναέριες λήψεις: Λευτέρης Παρασκευάς

Ήχος: Λευτέρης Παρασκευάς

Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου

Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης

Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου

Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα

Β. Αρχισυντάκτη: Φοίβος Θεοδωρίδη


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365