Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Σταμενίτης: «Σε δημόσια διαβούλευση η διάταξη που λύνει το ζήτημα της ασφάλισης ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων έως 10 δωματίων»

Δελτίο Τύπου

Αφορά τους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων στην περιοχή του Λουτρακίου Αλμωπίας.

Η λύση του ζητήματος της ασφάλισης των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων με χωρητικότητα έως 10 δωματίων, προωθείται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο τέθηκε χθες, 23 Νοεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση. 

Το ζήτημα παρακολουθεί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Τσακλόγλου ήδη από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Ειδικότερα, με τις προωθούμενες διατάξεις στο μίνι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ορίζεται ότι: 

Α. Εφεξής και από την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σε ολόκληρη την Επικράτεια, τα οποία λειτουργούν είτε βάσει Ειδικού Σήματος Λειτουργίας είτε έχουν υπαχθεί στο καθεστώς γνωστοποίησης του ν. 4442/2016, δυναμικότητας έως και δέκα (10) δωματίων, οι οποίοι είναι παράλληλα εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, υπάγονται στην ασφάλιση του πρώην Ο.Γ.Α.

Β. Για τον χρόνο ασφάλισης έως 31.12.2019, που οι ανωτέρω έχουν υπαχθεί καλόπιστα στον πρώην Ο.Γ.Α, ενώ δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον πρώην Ο.Γ.Α.  Επιπροσθέτως, τυχόν οφειλές στον πρώην Ο.Α.Ε.Ε., βεβαιωμένες ή μη, που έχουν προκύψει για τις ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, διαγράφονται και δεν αναζητούνται. Τυχόν ποσά που έχουν καταβληθεί έναντι των ανωτέρω οφειλών πριν από την ισχύ του παρόντος δεν αναζητούνται και προσμετρώνται κατά τον υπολογισμό της σύνταξης ως εισφορές στον πρώην Ο.Γ.Α.

Γ. Για τους ανωτέρω, που έχουν υπαχθεί από 01.01.2017 καλόπιστα στην ασφάλιση του πρώην Ο.Γ.Α, βάσει βεβαίωσης εξαίρεσης που χορηγήθηκε από τον π. Ο.Α.Ε.Ε., εξακολουθούν να υπάγονται στην ασφάλιση π. Ο.Γ.Α. μέχρι τη λήξη της χορηγηθείσας απαλλαγής και πάντως όχι πέραν της 31.12.2023. 

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης συνεχίζει τη συνεργασία του με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου να βρεθεί λύση για τους ασφαλισμένους που ενδεχομένως δεν καλύπτονται από τις διατάξεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365