Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Πώς διαμορφώνεται η «νέα» Βουλή: Οι 14 ανεξάρτητοι και η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Οι 14 ανεξάρτητοι και η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Μετά την αποχώρηση 9 βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, νέες «ισορροπίες» διαμορφώνονται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Βουλής.

Ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών, έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, στους «Σπαρτιάτες» και στην Πλεύση Ελευθερίας.


Συνολικά, οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 14 και προέρχονται 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, 2 από την Πλεύση Ελευθερίας και ένας από τους «Σπαρτιάτες».


Συγκεκριμένα, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες στη Βουλή διαμορφώνονται ως εξής:


ΝΔ 158 βουλευτές,

ΣΥΡΙΖΑ 36,

ΠΑΣΟΚ 32,

ΚΚΕ 21,

Ελληνική Λύση 12,

«Σπαρτιάτες» 11,

«Νίκη» 10,

Πλεύση Ελευθερίας 6,

Ανεξάρτητοι 14.

Ο «αστερίσκος» στους Ανεξάρτητους, είναι ότι θα δημιουργηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, από το «μπλοκ Αχτσιόγλου» και την «Ομπρέλα» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, που είχε αποχωρήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, διέψευσε σενάρια περί προσχώρησής του σε αυτή τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.


Μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε συνολικά 47 βουλευτές. Με την αποχώρηση των βουλευτών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, μειώθηκαν στους 45 και με την σημερινή ανεξαρτητοποίηση των 9 βουλευτών έμειναν συνολικά 36.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» ξεκίνησε με 12 βουλευτές, στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκαν 3 και λίγο αργότερα άλλοι 2 βουλευτές, με την ΚΟ να μένει με 7 βουλευτές. Ωστόσο, με την επανένταξη τεσσάρων το κόμμα έχει συνολικά 11 βουλευτές.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας αριθμούσε αρχικά 8 βουλευτές και μετά την ανεξαρτητοποίηση δύο παρέμεινε με 6 βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365